- A + A
Çıldır Göl Şöleni renkli görüntülere sahne oldu
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen 6. “Uluslararası Çıldır Kristal Göl Atlı Kış Şöleni” renkli görüntülere sahne oldu.
11.02.2019 17:51:01

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Uluslararası Çıldır Kristal Göl Atlı Kış Şöleni” buz tutan Çıldır Gölü üzerinde gerçekleştirildi. Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven’in katıldığı şenliği, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra çevre illerden gelen binlerce kişi izledi. Buz tutan göl üzerindeki şenlik, atlı sporcuların protokolü selamlamasıyla başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte yarışmacılar, gökbörü, atlı okçuluk, rahvan at, dörtnal at ve atlı kızak müsabakalarında kıyasıya yarıştı. Seyircilerin büyük beğeniyle izlediği şenlik kapsamında, Gürcistan’dan gelen Kafkas halk oyunları ekibi de gösterileriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Gösterilerin ardından protokol atlı kızaklara binerek göl üzerinde gezinti yaptı ve buzlu gölden balık avladı. Şenlik çekilen halaylarla son buldu.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız