- A + A
Haber Galerisi
Kayaklı Oryantiring Avrupa Şampiyonası Sarıkamış’ta başladı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun işbirliğiyle düzenlenen ve 15 ülkeden 103 sporcunun katılacağı Kayaklı Oryantiring Avrupa Şampiyonası Kars’ın Sarıkamış ilçesinde başladı.
05.02.2019 11:59:12

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde düzenlenen Kayaklı Oryantiring Avrupa Şampiyonası’na 15 ülkeden 103 sporcu katılacak, Türkiye’yi ise 19 milli yarışçı temsil edecek.  12 Şubat’a kadar devam edecek olan şampiyonada, sprint, karışık sprint bayrak yarışı, orta ve uzun mesafe yarışlar ile bayrak yarışlarının yer alacağı çeşitli dallarda yarışmalar düzenlenecek.

“Hedef Bulma” anlamına gelen Oryantiring, her türlü arazi ve iklim şartlarında katılımcıların harita ve pusula yardımı ile bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmek için sporcunun fiziki gücünü, taktik ve tekniğini geliştiren, ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştıran, bireysel veya takım olarak genellikle ormanlık alanda yapılmakla birlikte park gibi alanlarda da yapılabilen, koşarak, bisikletli, engelli bireylerin yaptığı patika-O ve Kayak-O disiplinleri bulunan bir doğa sporudur. 2006 yılında özerkliğe kavuşan Türkiye Oryantiring Federasyonu da, birçok ulusal ve uluslararası organizasyon gerçekleştirdi. İskandinav ülkelerinin başını çektiği oryantiring sporu için 2019 yılındaki ilk yarış Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

 

 

 

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız