- A + A
Haber Galerisi
Nike, Ağrı’ya üretim merkezi kuruyor
Uluslararası spor firması Nike, Ağrı’ya 5 bin kişinin istihdam edilmesi hedeflenen üretim merkezi kuruyor.
26.03.2019 16:05:27

Dünya markalarına yaptığı üretimle tekstil-hazır giyim sektörünün Türkiye’deki öncü firmalarından bir olan Yeşim Tekstil, Ağrı’ya 5 bin kişinin istihdam edileceği Nike üretim merkezi kuruyor. Ağrı Valiliği’nin, Ağrı Tekstil Kent Projesi kapsamında tahsis ettiği arsa üzerinde 44 bin metrekarelik hazır giyim tesisi için temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Temeli atılan üretim merkezi yatırımıyla 3 yıl içerisinde 5 bin kişilik istihdam sağlanmasının yanı sıra, dünyadaki hazır giyim sektörünün taleplerine uygun üretim yapılması hedefleniyor. Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, kurulacak tesisin, Türk tekstili adına gurur verici olduğunu söyledi. Şankaya, devlet teşviki kapsamında inşa edilecek fabrika için makine parkuru ve istihdam planlamalarını hızla hayata geçireceklerini belirterek, “Yeşim Tekstil, geçmişte olduğu gibi gelecekte de dünya markalarının en güvendiği ana tedarikçi olma misyonunu sürdürecektir. Bu misyona uygun olarak büyüme ve gelişim odaklı tüm adımları atmaya her zaman hazırız. Gerek kent gerek ülke ekonomisine yaptığımız pozitif katkıyı bundan sonra da arttırarak sürdüreceğiz” dedi. Kurulan üretim merkeziyle istihdama önemli katkı sunacaklarını belirten Şankaya, şöyle devam etti: “2019 yılı sonuna kadar Bursa tesisinde gerçekleştireceğimiz ortalama 1000 kişilik ek istihdamın yanı sıra Ağrı’daki projenin de bir parçası olarak bölge istihdamına önemli bir katkı yapma şansı bulacağız. Firma olarak üretim yaptığımız kendi tesislerimizle 11 binden fazla kişiye istihdam sağlıyoruz. Bununla birlikte toplam istihdamımızı da 3 yıl içinde arttırarak 16 bine ulaştıracağız. Böylelikle de çalıştığımız onlarca marka kanalıyla “Made in Turkey” ibaresini tüm dünyada bir marka olarak konumlandırmış olacağız.”

Şankaya, tesisin temel atma törenini gerçekleştiren Bakan Soylu’ya ve tesisin kurulmasına öncülük eden Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban’a teşekkür etti.  

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız