- A + A
Haber Galerisi
Sarıkamış, kızak yarışmasına ev sahipliği yaptı
30 ilden 220 sporcunun yarıştığı “2019 Kulüpler Arası Natürel Kızak Türkiye Şampiyonası” Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yapıldı. Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Türkiye Kızak Federasyonu ve Sarıkamış Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlenen gençler kategorisi Kulüpler Arası Natürel Kızak Türkiye Şampiyonası sona erdi. Yarışmaya 30 ilden 220 sporcu katıldı. Yarışma sonrası düzenlenen madalya törenine Kars Valisi Türker Öksüz, Türkiye Kızak Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Türkiye Kızak Federasyonu Kars İl Temsilcisi Ebubekir Urhan ile kurum amirleri katıldı.
08.03.2019 16:23:42

Törende konuşan Kars Valisi Türker Öksüz, ulusal düzeyde bir yarışmanın Sarıkamış’ta yapılmasının önemli olduğunu ve yarışmalara destek vermekten mutlu olduğu söyledi. Vali Öksüz şunları söyledi: “Sarıkamış uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapmaya başladı. 4-12 Şubat tarihleri arasında Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası’nı burada düzenledik. Kış oyunları festivalimiz oldu. 32 ülkeden büyükelçilerimizi burada ağırladık. Artık burası hem bir cazibe merkezi hem çok önemli bir kayak merkezidir. Bu niteliğini sürdürmesi için bütün kurumlarımızla, yerel birimlerimizle, belediyemizle, kaymakamlığımızla, kalkınma ajansımızla, destek veren bütün kurumlarımızla birlikte bu yarışmaları düzenlemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda kızak şampiyonasını uluslararası düzeyde yaparız ama sizden isteğimiz şimdiden mutlaka ülkemiz adına önemli başarılar kazanmak. Şimdiden çalışın, gayret edin. Kızak pisti burada sizlere hizmet vermeye hazır. Yeter ki sizde önümüzdeki yarışmalarda inşallah önemli başarıları ülkemize getirin.”

Vali Öksüz’ün konuşmasından sonra dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Sarıkamış’taki Natürel Kızak Pisti, 2013-2015 yılları arasında Serhat Kalkınma Ajansı tarafından Güdümlü Proje Desteği kapsamında yaptırılmıştı.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız