- A + A
Haber Galerisi
SERKA, İzmir’deki Travel Turkey Fuarı ve Gastronomi Kongresi’ne katıldı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), İzmir’de düzenlenen 12.Travel Turkey Turizm Fuarı ile 4.Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’ne katıldı.
10.12.2018 15:50:00

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı, İzmir’de düzenlenen iki etkinlikte bölge illerinin tanıtımını yaptı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) tarafından düzenlenen 12.Travel Turkey İzmir Fuarı, Gaziemir Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi. Fuara, 38 ülkenin yanı sıra Türkiye’den 48 ilin kamu kurum ve kuruluşları ile Kalkınma Ajansları katıldı. Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerini temsilen katılan Serhat Kalkınma Ajansı, bölge illerinin tarihi ve turistik destinasyonlarını tanıtma fırsatı buldu. Ajansın yanı sıra, il kültür ve turizm müdürlükleri ile seyahat acenteleri ve otel temsilcileri de fuara katılarak tanıtım yaptı. SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ağrı Valisi Süleyman Elban, SERKA standını ziyaret etti. SERKA standını ziyaret eden katılımcılara bölgenin yöresel ürünleri ikram edildi ve SERKA uzmanları tarafından bölge illerinin rota kitapları ve broşürleri dağıtıldı. Ziyaretçiler aynı zamanda,  turistik değerleri üç boyutlu izleme olanağı buldu. Fuarın partner ülkesi Makedonya ve partner ili Diyarbakır oldu.  

BÖLGENİN YÖRESEL ÜRÜNLERİ GASTRONOMİ KONGRESİ’NDE SERGİLENDİ

İzmir’de gerçekleştirilen ikinci etkinlik 4.Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ve Fuarı oldu. SERKA, kongreye katılarak Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin yöresel ürünlerini sergiledi ve katılımcılara ikramda bulundu.  Aynı tarihte düzenlenen etkinliğe, ünlü şefler ve sektördeki önemli isimler konuşmacı olarak katıldı. 4.Gastronomi Turizmi Fuarı’nda yemek ve tadım atölyeleri kuruldu. Misafir kentin Lisbon olduğu fuara, 31 firma katıldı. SERKA’nın desteğiyle fuara katılan yöresel ürün üreticileri, dört ilden getirdikleri ürünleri tanıtarak, katılımcılara ikramlarda bulundu. Ziyaretçilere, Ağrı yayla balı, lahana turşusu, Ardahan çiçek balı, Iğdır patlıcan reçeli, cennet elması, Iğdır’ın kayısı reçeli, Kars balı, Kars kaşarı ve gravyeri ikram edildi.

Fuar, TÜRSAB tarafından dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirmeyi, gelişen turizmin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni yaklaşımlar kazanmak amacıyla düzenleniyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız