- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Tahran’da Serhat illerini tanıttı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen 12. Uluslararası Turizm Fuarı’na katılarak faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin tanıtımını yaptı.
18.02.2019 16:23:03

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen 12. Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’na, 12 ülkeden 600 seyahat ve turizm acentesi katılırken, Türkiye’den de 20 kurum ve kuruluş stant açtı. Binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, THY, TÜRSAB, SERKA, DOKA, DAKA ajansları ile İzmir Valiliği stant açarak tanıtım yaptı. Serhat Kalkınma Ajansı da Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin tarihi ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla stant açtı. Dört gün boyunca devam eden fuarda ziyaretçilere, Serhat illerinin tanıtımına yönelik hazırlanan turizm keşif ve yürüyüş rotaları kitapları, broşürler ve tanıtım materyalleri dağıtıldı. İranlı ziyaretçiler, SERKA’nın standına yoğun ilgi gösterirken, özellikle Sarıkamış Kayak Merkezi, Ani Antik Kenti, İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağı hakkında SERKA uzmanlarından bilgi aldı. Ulusal yayın yapan çeşitli televizyon kanalları da SERKA uzmanlarıyla bölge illerinin turizm potansiyeli hakkında röportaj yaptı.

Türkiye’nin Tahran Büyükelçi Derya Örs de SERKA standını ziyaret etti. Ajans personeli, Tahran’ın bazı tur operatörleri ve seyahat acenteleri ile görüşerek bölgenin turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. SERKA, İran’dan bölge illerine daha fazla turist çekmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız