- A + A
Haber Galerisi
SERKA, yöresel ürünler için pazarlama stratejileri raporu hazırladı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Serhat illerindeki yöresel ürünlerin katma değerlerinin arttırılması amacıyla pazarlama stratejileri raporu hazırladı.
12.03.2019 11:33:15

SERKA, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden oluşan Serhat illerinin yöresel ürünleri için saha araştırması yaptı. Zengin yöresel ürünleri bulanan bölge illerinde Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sertaç Dokuzlu danışmanlığında toplantılar düzenlendi. Yöresel ürünlerin, yeni pazarlama stratejileri kullanılarak katma değerlerinin arttırılması amacıyla düzenlenen toplantılara yöresel ürün üreticileri katıldı. Toplantılarda, bölge illerinin yöresel ürünleri olan peynir, bal, kayısı, halı, kilim gibi coğrafi işaretli ürünlerin yanı sıra, kaz, kavılca buğdayı, obsidyen taşı, Karabağ halısı, Damal bebeği, Posof badele elması, Kağızman uzun elması gibi yöresel ürünlerin yaklaşık üretim miktarları ile pazarlama olanakları ele alındı. Doç.Dr. Dokuzlu başkanlığında ikinci kez dört ilde toplantılar düzenlendi ve toplantılara illerdeki yöresel ürün üreticileri, üretici birlikleri, üniversitelerden ilgili bölüm akademisyenleri ile ticaret ve sanayi odalarından oluşan paydaşlar katıldı. Dokuzlu, toplantılara katılan paydaşlara, illerde üretilen yöresel ürünlerin değer zinciri analizleri ve pazarlamasında kullanılabilecek stratejiler hakkında bilgi verdi. Toplantıların ardından hazırlanan rapor kitap haline getirilecek ve paydaşlarla paylaşılacak.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız