- A + A
Haber Galerisi
Türkmen Saçak Peyniri’ne ikincilik ödülü
Bitlis’te düzenlenen “Doğu Anadolu Peynirleri Bitlis’te Buluşuyor” etkinliği kapsamında düzenlenen ‘Ev Yapımı Peynir’ kategorisine Kağızman’dan götürülen Türkmen Saçak Peyniri ikincilik ödülüne layık görüldü.
26.11.2018 16:03:00

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinden düzenlenen “Doğu Anadolu Peynirleri Bitlis’te Buluşuyor” etkinliği kapsamında yarışmalar düzenlendi. Peynir üreticileri, katılımcılara yörelerinden götürdükleri peynirlerini ikram etti ve aynı zamanda etkinlik kapsamında yerel ürünlerin gün yüzüne çıkarılması amacıyla düzenlenen ‘Ev Yapımı Peynir’ kategorisi yarışmasına katıldı. Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) organizasyonuyla Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars yöresinden de peynir üreticileri fuarda peynirlerini sergiledi. Yarışmaya 15 yöresel peynir katıldı. Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı Köyü’nden yarışmaya katılan Türkan Aydın ile Papatya Aydın ürettikleri Türkmen Saçak Peyniri ile yarışmada ikincilik ödülüne layık görüldü. Fuar organizasyonu tarafından SERKA’ya gönderilen ödül, Ajansın Genel Sekreteri Oktay Güven ile İdari ve Mali İşler Birim Başkanı Nesim Karakurt tarafından Türkan Aydın’ın eşi Zeki Aydın’a verildi. Geleneksel yöntemlerle peynir ürettiklerini belirten Aydın, Türkmen Saçak Peyniri’nin yarışmada ödüle layık görülmesinden mutlu olduğunu söyledi.  

 

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız