- A + A
Haber Galerisi
Ağrı’da tarım ve hayvancılık sektör toplantısı yapıldı
Ağrı’da kurum ve kuruluşların işbirliğiyle kentin tarım ve hayvancılık sektörünün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
20.07.2020 09:00:36

Ağrı Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün işbirliğiyle “Tarım ve Hayvancılık Sektör Toplantısı” gerçekleştirildi. İbrahim Çeçen Üniversitesi toplantı salonlarında gerçekleştirilen sektör toplantısına kurumların temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ile sektör temsilcileri katıldı. Toplantının ilk oturumunda bitkisel ve hayvansal üretim, tarıma dayalı sanayi ve coğrafi işaret konuları ele alındı. Toplantılarda Ağrı’daki tarım ve hayvancılık alanında çalışanlar ile üreticilerin sorunları konuşuldu. Tarım ve hayvancılıkta ilin sahip olduğu avantaj ve dezavantajlar değerlendirilirken, üretimin nasıl arttırılacağı, var olan tarım ve hayvancılık potansiyelinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğine dair fikirler tartışıldı. Toplantının ikinci oturumunda ise Ağrı Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Savcı Sayan ve İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin konuşma yaptı. Konuşmaların ardından toplantının ilk oturumunda sektör temsilcilerinin konuşmaları ve sorunlara yönelik çözüm önerileri rapor haline getirildi.  Rapor, İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Erdal Elkoca tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız