- A + A
Haber Galerisi
Ağrı Dağı Master Planı için fizibilite çalışmalarına başlandı
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle yürütülen Ağrı Dağı ve Çevresi Turizm Master Planı için fizibilite çalışmalarına başlandı.
30.06.2021 10:42:30

Serhat Kalkınma Ajansı’nın, Turizm Destinasyonlarının Geliştirilmesi ve Markalaşması Sonuç Odaklı Programı (TSOP) kapsamında hayata geçirilen ve Ajansın en önemli projelerinden biri olan Ağrı Dağı ve Çevresi Turizm Master Planı için fizibilite hazırlıklarına başlandı. Ağrı Valiliği koordinesinde yürütülen projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Ağrı Valisi Osman Varol, Ağrı’nın birçok turistik potansiyele sahip olduğunu ve bunların ortaya çıkarılması için bir master planına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Projenin SERKA desteğiyle yürütüldüğünü belirten Vali Varol, “Mini çalıştaylar düzenledik, literatürü taradık, ilimizi bölgemizle karşılaştırdık ve sahadan kişilerle temas kurduk. Tüm bu çalışmalar neticesinde şunu gördük; turizm değerlerimizi ortaya koyabilmemizin için bir master plana ihtiyacımız var. Turizm potansiyellerimizi spor ve kültür gibi değişkenlerle birleştirecek bütüncül bir planı hayata geçirmek amacıyla yola çıktık ve Ağrı Dağı ve Çevresi Turizm Master Planı’nı ortaya koyduk. Bu planın fizibilite çalışmasının sonuçları, projelerimize yön vererek çıktığımız bu yolda bizlerin yol haritası olacaktır” dedi. Toplantıda konuşan SERKA Ağrı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Gökhan Özince de Ajansın çalışmaları ve proje ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Konuşmaların ardından Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan yüklenici firma, proje kapsamında elde edilecek sonuçları anlatan bir sunum yaptı.

Proje kapsamında, öncelikle Ağrı Dağı ve çevresinde bulunan turizm destinasyonlarının potansiyel ve mevcut durum analizi yapılacak. Fizibilite çalışması kapsamında Ağrı Dağı ve çevresinin mevcut durum analizi, ülke ve bölge içindeki yeri ve ulaşım ilişkileri ile turizm kaynakları, turizm üst yapısı, turizmin kurumsal ve fiziksel altyapısı başlıkları altında çok boyutlu bir bakış açısı geliştirilecek. Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı ile Ahmed-i Hani Türbesi ve çevresindeki tarihi yapılar, Meteor Çukuru, Buz Mağarası, Nuh’un Gemisi İzi, Balık Gölü, Ağrı Meya Antik Kenti (Günbuldu Mağaraları), Diyadin Kaplıcaları ve Kanyonu’nun başlıca çalışma alanını oluşturduğu proje ile Ağrı’da sürdürülebilir turizm hedeflerine yönelik stratejilerin belirlenmesi için Master Plan hazırlanarak turizm alanlarının yatırım fizibiliteleri oluşturulacak.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Savcı Sayan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, akademisyenler,  Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, SERKA Ağrı İl Koordinatörü Gökhan Özince, Turizm ve Çevre Birim Başkanı Çağrı Esatoğlu ile protokol üyeleri katıldı. Toplantı, plaket takdimiyle sone erdi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız