- A + A
Ardahan’da 300 kişilik fabrika yatırımcı bekliyor
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Ardahan Belediyesi tarafından altyapısı tamamlanan 300 kişilik fabrika için yatırım yapmak isteyen girişimcilere teşvikler konusunda destek olacaklarını söyledi.
12.01.2021 08:44:03

SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ile görüşen ajans yönetim kurulu üyesi Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, belediye olarak 300 kişilik fabrikanın altyapısını tamamladıklarını belirterek, girişimcileri Ardahan’a yatırım yapmaya davet etti. Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, birçok firma ile yapılan görüşmeler kapsamında Kars kent merkezinde tekstil üretimi yapan Akpol Tekstil firmasını da yerinde ziyaret ederek, firma yetkililerinden bilgi aldı. Tekstil firması yetkilileri Ahmet Akyol ve Volkan Polat ile görüşen Başkan Demir ile Genel Sekreter Taşdemir, firmanın karşılaştığı sorunları ve talepleri dinledikten sonra fabrikanın üretim departmanını inceledi.  Firma yetkilileri firmada 170 kişinin istihdam edildiğini belirterek, üretim kapasitesini artırmak istediklerini ifade etti. Genel Sekreter Taşdemir, sanayi sektöründe yeni istihdam alanlarının yaratılması için yatırım yapmak isteyen ve mevcut fabrikalarının kapasitesini artırmak isteyen girişimcilere destek ve teşvikler konusunda Ajans olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Görüşme sırasında Belediye Başkanı Demir ise Ardahan’da altyapısı hazır olan 300 kişi kapasiteli bir tekstil üretim atölyesinin hazır olduğunu ve firmanın burada da yatırım yaparak istihdam sağlayabileceğini söyledi. Başkan Demir, firma yetkililerini Ardahan’a davet ederek atölyeyi yerinde incelemelerini istedi. Başkan Demir’in daveti üzerine, Genel Sekreter Taşdemir ile tekstil firması yetkilileri Ardahan’a giderek alt yapısı tamamlanan 300 kişilik tekstil üretim atölyesini ve atölye için kurulan sosyal alanları gezdi. Firmaların yatırım yapmaları durumunda Ajans’ın destek olacağını dile getiren SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, 2021 yılındaki Ajans desteklerinin Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere yönelik olacağını belirtti. Taşdemir, bölge illerinde yatırım yapmak isteyen girişimcilere, yatırım alanlarının tahsis edilmesi ve işletmelerin kurulması için Ajans olarak her zaman destek vereceklerini söyledi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız