- A + A
Haber Galerisi
Ardahan’da Turizm Çalıştayı düzenlendi
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen çalıştayda Ardahan’ın turizmi ele alındı.
24.06.2019 16:09:51

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı ile Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği Turizm Çalıştayı’nda kentin turizmi ele alındı. Çalıştay öncesi Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB), Türkiye Otelciler Birliği (TUROB), Gastronomi Turizm Derneği ve Gürcistan’dan gelen turizm sektörü temsilcileri kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Katılımcılar, Çıldır Gölü, Şeytan Kalesi, Yalnızçam Kayak Merkezi, Posof ilçe merkezi ile Ardahan kent merkezinde bulunan önemli kış, doğa ve kültür turizmi mekanlarını gezerek saha çalışması yaptı.

Saha ziyaretlerinin ardından Ardahan Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen Turizm Çalıştayı’na, Ardahan Belediyesi, Ardahan Üniversitesi, Serhat Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,  meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile kentte hizmet veren restoran, lokanta ve kafeterya temsilcileri ve seyahat acentesi yetkilileri katıldı. Çalıştayda paydaşlarla birlikte kentin turizm sektörünün mevcut durumu ve gelişim stratejisi üzerine değerlendirme yapıldı. Kent turizminin geliştirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi için paydaşların görüş ve önerileri kapsamında yol haritası belirlendi.

Çalıştayın ardından Ardahan Üniversitesi’nin Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda değerlendirme toplantısı düzenlendi. Konferansa, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Cemil Turan, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Ticaret Odası Başkanı Tamaz Shavadze ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve özel sektör temsilcileri katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Ardahan ve Gürcistan’ın tanıtım sunumları yapıldı. Toplantı, TURSAB, TUROB, Gastronomi Turizmi Derneği ve Gürcistan Turizm Sektörü katılımcılarının saha çalışmaları sonrası yaptıkları değerlendirmeler ile sona erdi. 

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız