- A + A
“Ayakkabıcılar SERKA’dan destek alabilir”
Ağrı Ayakkabıcılar Sitesi’ni ziyaret eden Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, yatırım yapacak firmaların Ajansın açtığı destek programından faydalanabileceğini söyledi.
06.07.2021 21:26:47

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Ağrı Valiliği İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz yıl temelleri atılan Ağrı Ayakkabıcılar Sitesi’ni ziyaret etti. Sektörün köklü firmalarından olan DESA Ayakkabıcılık ile Arslan Ayakkabıcılığın üretime başladığı siteyi ziyaret eden SERKA Genel Sekreteri Taşdemir, yatırımcıların Ajansın desteklerinden faydalanabileceğini söyledi. Taşdemir, yatırımcıların başvuruları devam eden Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı (REKAP) hakkında bilgi verdi ve Ağrı Ayakkabıcılar Sitesi’ne yatırım yapan ve yapacak olan bütün yatırımcılara destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. 6 adet 3 bin 800 metrekare yapıdan oluşan sitenin, Ağrı’nın ekonomik kalkınma ve istihdam seviyesine büyük bir katkı sunması hedefleniyor. 7 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülen proje kapsamında, Halk Eğitim Merkezinde açılan usta eğitici kursları aracılığıyla Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki firmaların nitelikli personel ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. Yaklaşık üç ay süren kurslarda sertifika almaya hak kazananlar adaylar, kısa süre içinde işbaşı yapıyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız