- A + A
Haber Galerisi
Kamu’dan peynir üreticilerine tam destek
Kars Valisi Türker Öksüz peynir üreticilerinin yurt dışı piyasasına yönelmeleri gerektiğini belirterek, kamu kurum ve kuruluşları olarak üreticilere her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.
20.06.2019 16:15:19

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle düzenlenen toplantıya Kars Valisi Türker Öksüz, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ile peynir üreticileri katıldı. Toplantıda konuşan Kars Valisi Türker Öksüz, peynir üreticilerinin yurtiçi piyasasının yanı sıra ihracata da yönelmeleri gerektiğini söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarının peynir üreticilerine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyleyen Vali Öksüz, “Bunun için ilgili kamu kurumları olarak sizin yanınızdayız. İhracat yapmak için teknik bilgi ve becerilerinizi arttırmak, ulusal ve uluslararası belge ve sertifikaların alınması konusunda her türlü eğitim ve danışmanlık desteği ve mali destek sağlama konusunda yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” dedi. Vali Öksüz, Temmuz ayında düzenlenecek olan “Geleneksel Anadolu Peynirleri Kars Buluşması 2019” organizasyona, peynir üreticilerinin destek vermesini istedi. Toplantıda ayrıca, TKDK, KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü temsilcileri de hazır bulundu.

 

 

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız