- A + A
Haber Galerisi
Mesleki ve teknik eğitime SERKA desteği
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), mesleki ve teknik eğitim faaliyetleri kapsamında Ardahan’daki kurumlarla yaptığı işbirliğiyle iki projeyi hayata geçirdi.
20.11.2019 14:28:49

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Ardahan Üniversitesi, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Kurulu ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapılan işbirliği kapsamında peynir üreticilerine eğitim verilirken, Ardahanlı 29 Adliye bölümü öğrencisi de Erzurum’daki mahkemelerde teknik inceleme ziyaretinde bulundu. SERKA ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Şehit Er Serhat Şanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 29 Adliye bölümü öğrencisi ve 5 öğretmen, Erzurum’daki Bölge Adliye Mahkemeleri ve Hukuk Fakültesi’ni ziyaret etti. İlk olarak Bölge Adliye ve İdare Mahkemelerini ziyaret eden grup, burada görevli ceza ve hukuk dairesi kalem müdürlerinden dairelerdeki iş akış süreçleri, dava takipleri ve yazışmalar konusunda bilgi aldı. Öğrenciler, duruşma salonlarını, arşiv, kalem odaları ile diğer idari birimleri inceledikten sonra Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Çetin ile görüştü. Öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Çetin, kariyer planlamasında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi verdi. Öğrenci grubu daha sonra Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Adalet Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek Fakültenin dekan yardımcısı Doç.Dr. Özgür Temiz’den okulun birimleri, mezuniyet sonrası kariyer basamakları hakkında bilgi aldı ve Fakültenin idari ve sosyal alanlarını inceledi. Ardahanlı öğrenciler gezinin sosyal programı kapsamında Erzurum Arkeoloji Müzesi, Yakutiye Medresesi, tarihi Erzurum Evleri ve Erzurum Kongre Binası’nı ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından öğrenciler Ardahan’a döndüler.

PEYNİR ÜRETİM İŞLETMELERİNE MESLEKİ EĞİTİM VERİLDİ

İkinci işbirliği Ardahan Üniversitesi ve Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Kurulu ile yapıldı. Ajansın desteğiyle Ardahan’da faaliyet gösteren peynir üretim işletmelerine “Kaşar Peynirinin Üretim Tekniklerinin İyileştirilmesi” konusunda Ardahan kent merkezi ile Göle ilçesindeki firma sahipleri ve çalışanlarına iki günlük eğitim verildi. Ardahan Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümündeki akademisyenlerin de katıldığı programda, katılımcılara sütün bileşimi, mikrobiyolojisi, süt verimini etkileyen faktörler, süt fabrikalarında hijyen ve sanitasyon, olgunlaştırma yöntemleri ve kalite analizleri, kaşar peynirinde olası kusurlar konularında eğitim verildi.

Ajansın kurumlarla yaptığı işbirliği çerçevesinde mesleki ve teknik eğitim çalışmalarına yönelik desteği devam edecek.  

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız