- A + A
Haber Galerisi
Serhat illerinin coğrafi işaretli ürünleri Antalya’da sergilendi
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Antalya’da bu yıl 9’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin coğrafi işaretli ürünleri ile bölgenin diğer yöresel ürünlerini tanıttı.
27.10.2018 11:05:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Anfaş Expo Center’da bu yıl 9’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Türkiye’nin dört bir yanından getirilen coğrafi işaretli yöresel ürünlere ev sahipliği yaptı. 72 il ve KKTC’den toplam 485 kurum, kuruluş ve firmanın yöresel ürünlerini tanıttığı fuarı yaklaşık 200 bin kişi ziyaret etti.

Fuara Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle katılan Ticaret ve Sanayi Odaları, Arıcılar Birlikleri ve yöresel ürün üreticileri, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerine ait ürünleri tanıttı. Fuar katılımcılarına, Kars Kaşarı, Ardahan Çiçek Balı, Kars Balı, Iğdır Kayısısı, Ağrı Yayla Balı, Diyadin’in jeotermal tesislerinde yetiştirilen Diyadin Domatesi ikram edildi. SERKA Yönetim Kurulu üyesi Iğdır Valisi Enver Ünlü ve SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven SERKA standını ziyaret etti. 

 

TÜRKİYE GENELİNDE 379 ÜRÜN COĞRAFİ İŞARETLİ

 

Fuarın açılışında konuşan Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof.Dr.Habip Asan, kurum olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar neticesinde Türkiye genelinde 379 yöresel ürünün coğrafi işaretli ürün olarak tescil edildiğini, 413 ürün için de başvuru işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Açılış konuşmalarının ardından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, fuardaki bütün stantları tek tek ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, SERKA standını da ziyaret ederek, bölge illerinden götürülen yöresel ürünleri tattı ve SERKA uzmanlarıyla sohbet etti. Fuara giden SERKA uzmanları, gıda sektöründeki büyük firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. SERKA ekibi, firma temsilcilerinden, bölge illerine ait yöresel ürünlerin satışına destek vermelerini istedi.

9.Yöreks Fuarı, 28 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak. 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız