- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Ardahan’da kamu kurumlarını bilgilendirdi
Serhat Kalkınma Ajansı Ardahan Yatırım Destek Ofisi tarafından Ardahan’daki kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
13.09.2019 23:51:56

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Yönetim Kurulu Üyesi Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, ile üyeler Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, İl Genel Meclis Başkanı Murat Dalambay ile ilin kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve proje uzmanları katıldı. Toplantıda, ildeki kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ile mahalli idare temsilcilerine “Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-5”in tanıtımı yapıldı. Toplantıda konuşan SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, 11 Ekim 2019 tarihinde sona erecek olan mali destek programına Ardahan’dan ciddi projelerin sunulmasının önemli olduğunu söyledi. Vali Masatlı, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarının projelerini ivedilikle ve titizlikle hazırlamaları gerektiğini belirterek, programın Ardahan’a hayırlı olmasını diledi.

SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven ise, 2019 yılı içerisinde kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik ikinci kez çağrıya çıktıklarını ve programın bütçesinin 11.5 milyon TL olduğunu ifade etti. Güven, “Programın amacı, kadın ve gençlerin sosyal imkânlara erişimlerinin sağlanması, mesleki ve teknik becerilerinin geliştirilmesi, bölge kış, doğa, kültür turizmi ve yöresel ürün üretim altyapısının geliştirilerek katma değerin yükseltilmesi yoluyla bölgedeki sosyal ve ekonomik refahın artırılmasıdır” dedi. Güven, başarılı bulunan projelere, azami 1 milyon 500 bin TL ve toplam proje bütçesinin yüzde 75’ini geçmeyecek şekilde mali destek sağlayacaklarını vurguladı. Konuşmaların ardından ajans uzmanları tarafından Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-5’in tanıtım sunumu yapıldı.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız