- A + A
Haber Galerisi
SERKA, “Doğa Dostu Kent Posof” projesi için çalışmalara başladı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), eşsiz doğası ve yöresel ürünleriyle bilinen Ardahan’ın Posof ilçesinde “Doğa Dostu Kent Posof” projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı.
04.07.2019 10:55:57

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı, Türkiye-Gürcistan sınırında bulunan Ardahan’ın Posof ilçesinin turizme kazandırılması için çalışmalara başladı. Ajans, yerel paydaşlarla birlikte hayata geçireceği “Doğa Dostu Kent Posof” projesi kapsamında ilçenin turizm potansiyelinin tanıtımı, turizm altyapısı ile hizmet kalitesinin geliştirilmesi, ilçenin yöresel ürünlerinin üretimi, tanıtımı ve pazarlama kapasitesinin arttırılmasını hedefliyor.  Üç yılda hayata geçirilecek proje ile ilçenin planlama, tanıtım, sokak sağlıklaştırmasına yönelik faaliyetlerin yanı sıra konaklama ve gastronomi işletmeleri, yöresel ürün üretim ve satış işletmelerinin kurulması, ilçedeki endemik türlerin yaşam alanlarının korunmasına yönelik faaliyetler uygulanacak.

Kurumlar arası işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan proje için saha ziyaretlerine başlandı. Posof Kaymakamı Enver Yılmaz, Posof Belediye Başkan Vekili Köksal Seyhan, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oktay Güven, Ardahan Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Nurullah Karaca ve Program Yönetim Birimi Uzmanı Ahmet Mücahit Köksoy ilçe merkezi, mesire alanı, Armutveren Gölü ile peri bacalarını yerinde inceleyerek planlanan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. 

Türkiye’nin Gürcistan’a açılan sınır kapısından biri olan Türkgözü Sınır Kapısı Posof’ta bulunuyor. İlçe düşük rakım ve ormanlık bitki örtüsü ile mikro klima özelliğine sahip. Kafkas Arı Irkının gen merkezi olan ilçe, badele elması, kuşburnu, cancur marmelatı, peynir çeşitleri, gümüş kemer üretimi, süngülü bıçağı ve Posof bebeği gibi birçok yöresel ürüne sahip.

Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilecek olan “Doğa Dostu Kent Posof” projesi kapsamında Posof’un turizm destinasyonlarından biri haline getirilmesi hedefleniyor.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız