- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Küçük Ölçekli Altyapı Destek Programı sonuçlarını açıkladı
Serhat Kalkınma Ajansı, kamu kurumlarına yönelik başlattığı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-4’ün başvuru sonuçlarını açıkladı.
31.07.2019 13:28:27

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), kamu kurumlarına yönelik başlattığı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-4’ün başvuru sonuçlarını, Ağrı’da düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda açıkladı. Yönetim Kurulu Başkanı Ağrı Valisi Süleyman Elban başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu üyeleri Ardahan ve Iğdır valileri, dört ilin belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları, İl Genel Meclisi başkanları ile SERKA Genel Sekteri Oktay Güven katıldı. Toplantıda kamuya yönelik mali destek programına başvuran kurumların projeleri ele alındı. Toplam 114 projeden 30’u SERKA’dan mali destek almaya hak kazandı. 35 proje yedek seçilirken, 49 proje de başarısız bulundu. Ajans, kurumlara yönelik mali destek programı kapsamında toplam 28 milyon TL hibe desteği sağlayacak. Projeler arasında en fazla hibe desteği kazanan il Ağrı oldu.

Ajansın, kamu kurumlarına yönelik başlattığı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’yla, kentlerdeki kadın ve gençlerin sosyal imkanlara erişimlerinin sağlanması, beşeri sermayelerinin geliştirilmesi, yaşam kalitesinin artırılması ve bölgedeki kış, doğa ve kültür turizmi altyapısının geliştirilmesi amaçlanıyor. 

Öte yandan, 66.Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, SERKA Yönetim Kurulu Başkanlığı mevzuat gereği Ağrı Valiliği’nden Ardahan Valiliği’ne geçti. SERKA’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı bir yıl boyunca Ardahan Valisi Mustafa Masatlı yürütecek.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız