- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Mesleki Eğitimi Güçlendirmeye Kağızman’da Devam Ediyor
Serhat Kalkınma Ajansı’nın kamu kurum ve kuruluşları için teklif çağrısına çıktığı 6.Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında mesleki eğitim altyapısının güçlendirilmesine yönelik Kağızman Milli Eğitim Müdürlüğünün sunduğu projeye destek verecek.
19.01.2021 08:23:32

Mali destek almaya hak kazanan Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait “Kağızman’ın Kodları” projesinin sözleşmesi SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ile Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Suat Güner tarafından imzalandı.

Proje ile Kağızman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Ajans desteğiyle robotik kodlama laboratuvarı kurulacak. Laboratuvarda Kağızmanlı gençler yenilikçi eğitim modelleri arasında gösterilen STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) yaklaşımını baz alan robotik kodlamaları öğrenerek analitik düşünme ve problem çözme kabiliyetlerini arıtacak, geleceğin en önde gelen sektörleri arasında yer alan yazılım sektörüne potansiyel birer yazılımcı haline gelecekler.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız