- A + A
Haber Galerisi
SERKA’nın Desteğiyle Güneykaya Kış Sporları Merkezi Yeniden Hayat Bulacak
Serhat Kalkınma Ajansı ile Eleşkirt Köylere Hizmet Götürme Birliği arasında “Güneykaya Kış Sporları Merkezi Fizibilitesi” projesinin sözleşmesi imzalandı. Yapılacak olan fizibilite çalışmasının hem bölgemiz turizminin canlanmasına hem de yerel halkın ekonomisine büyük katkı sunması hedefleniyor.
22.05.2021 15:00:33

Ağrı Eleşkirt Güneykaya Kış Sporları Merkezi 2000’li yılların başında faaliyete geçmiş, içerisinde bulunan 3 yıldızlı konaklama tesisi, günübirlik tesis, kayak pistleri ve telesiyej sistemleri ile bölgede büyük ilgi görmüştü. Zamanla oluşan bazı sebeplerden dolayı faaliyetleri duran Güneykaya Kış Sporları Merkezi SERKA’nın desteği ile yeniden canlanacak. Serhat Kalkınma Ajansının 2021 yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında, Eleşkirt Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından başvurusu yapılan ‘‘Güneykaya Kış Sporları Merkezi Fizibilitesi’’ projesinin sözleşmesi bugün, SERKA Genel Sekreteri Dr. İbrahim Taşdemir’i vekaleten Turizm ve Çevre Birimi Başkanı Çağrı Birol Esatoğlu ile yararlanıcı Eleşkirt Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı olan Eleşkirt Kaymakamı Mustafa Duruk arasında imzalandı. İmzaların atılmasının ardından fizibilite raporu ve gerekli uygulama projeleri hazırlanacak. Yapılan fizibilite çalışması ile faaliyete geçecek olan Ağrı Eleşkirt Güneykaya Kış Sporları Merkezi turizm gelirlerini arttırarak bölge halkının ekonomisine büyük oranda katkı sunacak ve oluşturulan bu sosyal alanla birlikte gençler kış sporlarıyla buluşacak.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız