- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Van’da düzenlenen MEKİF Fuarı’na katıldı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Van’da ilk kez düzenlenen Mesleki Eğitim, Kariyer, İstihdam ve İnovasyon Fuarı’na (MEKİF’19) katılarak, destek verdiği projelerde kursiyerlerin yaptığı ürünleri sergiledi.
30.04.2019 16:55:19

Van Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve dört gün süren MEKİF Fuarı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren Van merkezli Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) öncülüğünde Mesleki Yeterlik Kurumu, İŞKUR, KOSGEB, Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Kalkınma Ajansları, il valilikleri, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işbirliğinde yapıldı. Van’da ilk kez gerçekleştirilen fuarın açılış törenine Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcileri katıldı. Mesleki eğitimin önemini vurgulamak ve meslek okullarına kamuoyunun ilgisini arttırmak amacıyla düzenlenen fuarda, Serhat Kalkınma Ajansı da stant açtı. SERKA standında, Ajans tarafından hayata geçirilen “Hat, Tezhip ve Ebru Sanatları”, “Damal Bebeği Yapımı” ile “Serhat Kodlama ve Robotik Akademisi” projelerinde kursiyerlerin yapmış oldukları ürünler ile maketler sergilendi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri de SERKA standını ziyaret etti. Fuar ziyaretçilerine projeler kapsamında yapılan ürünlerin yapım süreciyle ilgili tecrübe paylaşımı ve bilgi alış verişi yapıldı.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız