- A + A
Haber Galerisi
SERKA ile Ağrı’daki Nitelikli İstihdam Artırılacak
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) mali desteğiyle Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Patnos Meslek Yüksekokulu Optisyenlik ve Bilgisayar Programcılığı alanlarına yönelik sanal gerçeklik laboratuvarı kurulacak.
31.01.2021 12:26:31

Serhat Kalkınma Ajansı’nın kamu kurum ve kuruluşları için teklif çağrısına çıktığı 6.Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına başvuran ve mali destek almaya hak kazanan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne ait “Gençlerin İstihdam Gücünü Arttıran Teknoloji Tabanlı Eğitim” projesinin sözleşmesi SERKA Genel Sekreteri Dr. İbrahim Taşdemir ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut tarafından imzalandı. Proje ile TRA2 bölgesi iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlarda, üretken ve nitelikli ara insan gücünü yetiştirmek, gençlerin istihdam edilebilirliğini arttırmak ve çağın gerektirdiği eğitim metotlarına uyum sağlamak için Patnos ilçesinde Meslek Yüksek Okulunda bir adet sanal gerçeklik laboratuvarı kurulacak.

Her Yıl 111 Öğrenci Sanal Gerçeklik ile Tanışacak

Kurulacak laboratuvarda üniversitenin Optisyenlik Programı ve Bilgisayar Programcılığı Programında öğrenim gören toplam 111 öğrencisine; aldıkları teorik eğitimleri sanal ortamda uygulamalı olarak gerçekleştirmelerini, artırılmış gerçeklik uygulamasını deneyimleyerek yapay zekâ alanında gerekli olan bilgi ve beceriyi kazanmaları ile tasarım, üretim ve araştırma becerilerini kazanmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.

Kalkınmanın Temel Aktörleri; “Gençler ve İmalat Sanayi”

Taşdemir yaptığı açıklamada özellikle Ağrı’nın Kobikent ve Tekstilkent ile önemli imalat sanayi kapasitesinin bulunduğunu belirterek “Ağrılı gençlerin buralarda istihdam edilebilmesi veya kendi işlerini kurabilmeleri için tasarlanan proje Ağrımızın ve komşu illerin bu alandaki ihtiyacına önemli katkı sağlayacaktır. Kamu-özel sektör işbirliğiyle desteklenecek olan imalat sektörü Bölgemizin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenecektir.” dedi

Rektör Prof. Dr. KARABULUT ise, bir bölgenin gelişmesinin en önemli unsurlardan birinin de gençler olduğunu, hazırlanan proje ile gençlerin teknolojik sosyal donatılara erişim imkânlarını artırmayı da hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. KARABULUT, “Proje kapsamında Patnos yerleşkemizde kurulacak bir adet sanal gerçeklik laboratuvarı ile Üniversitemizde ileri teknoloji donanımlar ile kalifiyeli işgücü yetiştirilecektir. Sanal gerçeklik laboratuvarında öğrencilerimiz alacakları yenilikçi uygulamalı mesleki eğitim ile alanlarında araştırma-geliştirme yaparak tasarım, üretim becerileri kazanacaklardır” diye konuştu.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız