- A + A
Haber Galerisi
Taşdemir, Aralık Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile görüştü
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Ajansın destek verdiği projeleri incelemek için geldiği Iğdır’ın Aralık ilçesinde Kaymakam Mustafa Görmüş ile Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya’yı ziyaret etti.
30.07.2021 17:59:01

Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Ajans desteğiyle sürdürülen projeleri incelemek için Iğdır’ı Aralık ilçesine gitti. İlçe Kaymakamı Mustafa Görmüş’ü ziyaret eden Taşdemir, geçtiğimiz yıl Kaymakamlığın, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Ajansa sunduğu ve destek almaya hak kazanan Nuh’un Bahçesi projesinin geldiği aşamayla ilgili bilgi aldı. Taşdemir ve Görmüş, ilçede Ajans desteğiyle hayata geçirilebilecek projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. SERKA Genel Sekreteri Taşdemir, Ajans desteklerinin hem özel sektör hem de kamu kurumlarının potansiyelini harekete geçirdiğini belirterek, hayata geçirilen projelerle, dört il merkezi ile ilçelerde istihdamın ve kalkınmanın gelişmesine katkı sağladığını ifade etti. Taşdemir, Azerbaycan’a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyet ile sınır komşusu olan Ağrı Dağı eteğindeki Aralık ilçesinin turizm açısından da gelişmeye müsait olduğunu söyledi. Kaymakam Mustafa Görmüş ise Nahçıvan ile Azerbaycan arasındaki ulaşımı sağlayan Zengezur koridorunun açılmasıyla Aralık ilçesinin ekonomik açıdan stratejik bir önem kazanacağını belirtti. Türkiye ile Azerbaycan arasında hem kara hem de demiryolu ulaşımı için çalışmaların sürdürüldüğünü anımsatan Görmüş, Zengezur koridorunun açılmasıyla birlikte Kars’ı Nahçıvan’a bağlayacak demiryolu projesinin tamamlanmasıyla da Aralık ilçesinin uluslararası ticaret ve turizm için önemli bir merkez haline geleceğini söyledi. Görüşmenin ardından Taşdemir ve Görmüş, Ajans desteğiyle sürdürülen Ağrı Dağı manzaralı Nuh’un Bahçesi projesinin uygulandığı alanı gezdi.

SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya’yı ziyaret etti. Taşdemir ve Güzelkaya, Ajansın mali destek programları ile belediyenin ilçede yürütebileceği projeler konusunda görüş alışverişinde bulundu. Taşdemir, Türkiye’nin Nahçıvan’a açılan sınır kapısı olan Dilucu Sınır Kapısı’nın ilçede bulunmasının Aralık için büyük bir avantaj sağladığını belirterek, “Türkiye-Azerbaycan arasındaki ulaşım projelerinin tamamlanmasıyla Aralık ilçesi ekonomik, sosyal ve turistik açıdan büyük bir ivme kazanacaktır” dedi.    

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız