- A + A
Haber Galerisi
AB projelerini yürüten kurumlar tecrübelerini paylaştı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Programlar Dairesi tarafından, Rekabetçilik ve Yenilik Operasyonel Programı kapsamında yürütülen projelerin kurum temsilcileri tecrübelerini paylaştı.
01.11.2021 13:15:13

  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programı kapsamında desteklenen projelerin mevcut durumları, düzenlenen tecrübe paylaşımı toplantısıyla ele alındı. Kahramanmaraş’ta ilki düzenlenen toplantıya Bakanlık ve SERKA temsilcilerini yanı sıra projeleri yürüten sekiz kurum temsilcisi katıldı.  Avrupa Birliği Mali Programlar Dairesi Başkanı Ahmet Alperen Sağkaya programın açılış konuşmasını yaptı. Program faydalanıcıları arasında tecrübe paylaşımını sağlamak, ağ oluşturmak ve olası sorunlara çözüm bulmak amacıyla düzenlenen toplantıda kurum temsilcileri, slayt eşliğinde yaptıkları sunumlarla projelerin geldiği aşamalar hakkında bilgi verdi. SERKA adına toplantıya katılan Turizm ve Çevre Birimi uzmanı Cansu Hilal Polat, program kapsamında desteklenen “Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi” ile ilgili sunum yaptı. Proje sunumlarından sonra toplantı yapılan oturumlarla devam etti. İlk oturumda, dosya hazırlık süreci ve işlem basamakları, ihalelerde karşılaşılan örnek olaylar ve pazar araştırması, teknik şartname, iş tanımı ve uzman kriterleri içeren ihale dosyalarının hazırlanması konuları üzerine görüş alış verişinde bulunuldu. İkinci oturumda ise, uygulama sürecinin teknik uygulama ve finansal yönetim süreçleri, saha ziyaretleri bulguları ve projelerde görünürlük konuları ele alındı. Son oturumda ise, proje kapanışı sonrası izleme sürecini içeren sürdürülebilirlik konusu tartışıldı. Toplantıya katılan kurum temsilcileri, projelerin hayata geçirilme süreçleri hakkında tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. İki gün süren toplantıda, SERKA’nın yürüttüğü “Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi’nin yanı sıra Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi, Mobilya ve Metal Boyama Ortak Kullanım Tesisi, TRB2 Bölgesi Ortak Kullanım Atölyeleri Kurulumu, Türkiye'nin Nadir Toprak Elementleri Araştırma ve Yenilik Kapasitesinin Geliştirilmesi, Gıda Endüstrisinde Bölgesel Rekabet Edebilirliği Geliştirmek Amacıyla Araştırma ve Yenilik Tesislerinin Kurulması Projesi, Adıyaman Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi, Malatya Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası Projesi ile AgriGenomik Hub-Hayvan ve Bitki Genomik Araştırma İnovasyon Merkezi Projesi ele alındı. Tecrübe paylaşımı toplantılarının, projelerin yürütüldüğü illerde sürdürülmesi amaçlanıyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız