- A + A
Haber Galerisi
Şehir ödülleri töreni Ardahan’da yapılacak
Türkiye’nin en prestijli ödülleri arasında yer alan Şehir Ödülleri, Ardahan Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı, Ardahan Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır Belediyesi işbirliğiyle Ardahan’da verilecek.
18.02.2021 15:47:08

Ardahan 22-24 Şubat 2021 tarihleri arasında farklı bir törene ev sahipliği yapacak. Ardahan’ın kurtuluşunun 100.yılında Şehir Ödülleri Türkiye Organizasyonu, liderleri Ardahan’da buluşturacak. Her yıl yoğun bir katılım ile şehir liderleri ve profesyonellerini buluşturan ve Türkiye’nin en prestijli ödülleri arasında yer alan Şehir Ödülleri, bu yıl kurtuluşunun 100.yılını kutlayacak olan Ardahan’da takdim edilecek. Şehir Ödülleri, ticari kaygı ve kâr amacı güdülmeden, şehirlerin geleceğine ışık tutmak, ülkemizdeki başarılı, toplumsal fayda odaklı projeler, uygulamalar ile uygulayıcıları desteklemek ve örnek göstermek, diğer kentlerdeki paydaşlar ile buluşturmak, yeni proje ve uygulamalar için cesaretlendirmek amacı, siyaset üstü bakış açısıyla, tarafsızlık, adalet ve hakkaniyet ölçüleri temel alınarak çok yoğun katılım ile düzenlenmektedir.  Şehir Ödülleri’nin birincil amacı şehir paydaşlarının süreç farkındalığının arttırılması, kentin geleceğini şekillendirecek doğru proje ve uygulamaların desteklenmesi, öncü ve faydalı uygulamaların örnek gösterilmesi, diğer kentlerdeki paydaşlar ile paylaşılması, yeni proje ve uygulamalar için cesaretlendirilmesi, fikir alışverişi yapabilecekleri ortak zemin oluşturulmasıdır.

Şehir Ödülleri’nde bu yıl, özel ödüller kapsamında, şehirlerine dokunarak geleceklerini değiştiren, ülkemizin 3 önemli değerine Şehre Adanmış Yaşam Özel Ödülü, Şehri Temsil Hemşehri Ödülü ve Şehrine İnananlar Özel Ödülü takdim edilecek. Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller kategorisinde ise 4 akademisyene başarılı çalışmalarının sonucu ödül takdim edilecek. Umut Işığı Temalı Paydaş ödülleri kapsamında ise, şehirlerini temsilen 4 büyükşehir belediyesi, 1 İl belediyesi, 1 Üniversite, 2 Kaymakamlık, 2 Kalkınma Ajansı, 1 Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 9 ilçe belediyesi, 1 Ticaret ve Sanayi Odası, 1 Ticaret Borsası ve 1 belde belediyesi ekipleri ile birlikte ödül almaya Ardahan’a gelecek.

ÇILDIR GÖLÜ ÜZERİNDE MARAŞ DONDURMASI GÖSTERİSİ YAPILACAK

22-24 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Şehir Ödülleri organizasyonu kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Programın ilk günü hoş geldin yemeği sonrası tarihi Ardahan Kongre Binasında liderlere kahve ikramı ile devam edilecek, 23 Şubat sabahı, Çıldır Gölü, Türkiye’de ilk defa kurulan Çıldır Buz Şehri ve Şeytan Kalesi Fotoğraflama ve İnceleme Gezisi gerçekleştirilecek.

Çıldır Gölü üzerinde, Kahramanmaraş’ın, en önemli kimlik unsurlarından Maraş Dondurmasının mucidi Kambur Ailesi üyelerinden, MADO yönetim kurulu üyesi Atilla Kanbur tarafından Maraş Dondurma Gösterisi gerçekleştirilecek. Donmuş göl üzerinde atlı kızak ile gezi, kendilerine has yöntemleri ile buz balıkçılarının balık avı tüm katılımcılara unutamayacakları anlar yaşatacak. Şehir Ödülleri Türkiye 2020 “Ardahan” ödül takdimleri ve Yöresel Aşık Atışması sonrası Ardahan’ın en özel lezzetlerinin yer aldığı gala yemeği ile tüm katılımcılar Ardahan’ın gastronomi değerlerini deneyimleme fırsatına erişecekler. Programın son günü ise, “Şehir Kampı 2020” etkinliği kapsamında ödül alan destinasyonların bilgi ve tecrübelerini paylaştığı “Türkiye'nin En İyileri Deneyim ve Bilgi Paylaşımı Toplantıları”, “Değerli Korumak” ana teması altında, City Talk Türkiye Forum, Türkiye’nin İlk Milli Şehir Ağı “Yaşayan ve Yaşatan Şehirler Ağı” toplantısı yapılacak.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız