- A + A
Haber Galerisi
SERKA DESTEĞİYLE TUZLUCA TUZ TERAPİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) desteğiyle Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde Tuzluca Tuz Terapisi Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruluyor.
04.09.2019 11:41:15

Iğdır Üniversitesi, Iğdır İl Özel İdaresi ve Tuzluca Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ortaklaşa sunduğu “Tuzluca Tuz Terapisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Hayata Geçiyor” projesi için sözleşme imzalandı. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında sunulan projenin sözleşmesi SERKA Genel Sekreteri Oktay GÜVEN ile Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı ALMA tarafından imzalandı.

Proje kapsamında Tuz Mağaralarında terapi odalarının kurulması, ziyaretçiler için butik dükkanların açılması ve sağlık turizminde kullanılması için eğitim ve uygulama alanlarının oluşturulması planlanıyor.  Bu proje ile Tuz Mağaralarının sağlık turizmine kazandırılması ve il ekonomisine katkı sunulması hedefleniyor.

Iğdır Üniversitesi’nin Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan bir diğer projesi “Gelenekten Geleceğe Eğitim Atölyeleri” için de sözleşme imzalandı. Proje kapsamında Iğdır Üniversite’sinde cam, çini, seramik ve halı  atölyelerinin kurulması planlanıyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız