- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Kars’a 1 Milyon Turist Getirecek O Projeye Başladı
Kars Valisi Türker Öksüz, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) Rekabetçilik ve Yenilik Operasyonel Programı ile finanse edilen ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin tamamlanmasıyla Kars’ta 1 milyon turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.
15.02.2021 17:45:59

SERKA tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) ile finanse edilen ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin Mart ayında hayata geçirilmesi için yerel paydaşlar arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol için SERKA’nın Kars’taki hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Kars Valisi Türker Öksüz, SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Engin Kılıç, SERKA Yönetim Kurulu Üyesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yaşlı, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday katıldı. Toplantıda gazetecilere açıklama yapan Kars Valisi Öksüz, SERKA tarafından hazırlanan projenin kentteki SERKA’nın koordinasyonunda bütün paydaşlarla işbirliği halinde hayata geçirileceğini belirterek, “Kars’ta 1 milyon turist ağırlamak gibi bir hedefimiz var. Turist sayısını arttırmak için de turizm altyapısını hazırlamak gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz” dedi. Daha sonra projenin amacı, kapsamı ve sonuçlarıyla ilgili SERKA Turizm, Tanıtım ve Çevre Birim Başkanı Çağrı Birol Esatoğlu sunum yaptı. Sunumun ardından proje paydaşları görüş ve düşüncelerini dile getirdi. Toplantının sonunda, projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi için üst düzey koordinasyon yapısı kurularak paydaşlar arasında protokol imzalandı.

ZENGİN MİRAS GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Yaklaşık 50 Milyon TL bütçeli ve 2,5 yıl süreceği düşünülen Proje kapsamında Kars kent merkezinde bulunan tarihi binalara çeşitli iyileştirme çalışmaları ile zengin tarihi kültürel dokunun korunması ve bu zengin mirasın gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.  Projenin uygulanacağı eskiden Ordu Caddesi olarak bilinen Haydar Aliyev Caddesi üzerinde bulunan 7’si kamu binası olmak üzere 22 adet tescilli ve 12 adet tescilsiz bina için projenin inşaat bileşeni kapsamında cephe iyileştirmesi yapılacak. Ayrıca caddenin kaldırım yenilemesi, aydınlatma işleri, çevre düzenleme işleri, işaret levhaları ve sokak mobilyaları montajı yapılarak caddede yaklaşık 680 metrelik bir turistik güzergâh oluşturulacak. Bunun yanı sıra Ani Ören Yerinin etrafının koruma çitleriyle kapatılması, sokak mobilyaları ve yönlendirme ile bilgilendirme tabelaları ile donatılması sağlanacaktır. Aynı zamanda Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile kentteki turizm işletmeleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili paydaşların kurumsal kapasiteleri artırılacak, Kars’ın Türkiye ve dünyada şehir markası olarak tanınması için ise tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yapılacak. Tüm bu faaliyetlerle turistler için daha iyi bir destinasyon oluşturulması ve sürdürülebilir turizm ortamının tesis edilmesi hedefleniyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız