- A + A
Haber Galerisi
SERKA Teknik Destek Projelerini Desteklemeye Devam Ediyor
SERKA, Teknik Destek Programı kapsamında Iğdır ve Kars’ta toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik üç önemli projeyi hayata geçiriyor.
06.10.2021 15:53:17

Iğdır’da Hükümlülere Greyder Operatörlüğü Eğitimleri Verilecek

İlk proje kapsamında Iğdır’da hükümlülere greyder operatörlüğü eğitimleri verilecek. Ajansın desteklediği proje Iğdır Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülecek. “Hayatına Yöne Ver-2” adlı projenin sözleşmesi SERKA Iğdır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ramazan Mutlu Doğaner ile Iğdır Denetimli Serbestlik Müdürü Haydar Demir tarafından imzalandı. Üç ay sürecek proje ile suç işleyen ve öncesinde suça karışmış bireylerin topluma entegrasyonunun sağlanması, sosyal yaşama adaptasyon süreçlerinin daha sağlıklı ve hızlı olması amaçlanıyor. Iğdır Denetimli Serbestlik Müdürlüğü denetimindeki 10 hükümlüye greyder operatörlüğü eğitimleri verilerek sertifika almaları sağlanacak. Uygulamalı eğitim sonunda nitelikli hale gelen bireyler mesleki deneyim elde ederken, yaşadıkları kentlerdeki istihdama da katkı sağlamış olacaklar.

Kooperatiflerin Kurumsallaşmasına Destek Verilecek

Öte yandan Ajans desteğiyle Iğdır’da hayata geçirilen bir başka proje ise kooperatiflerin kurumsallaşma süreciyle ilgili. Ajans desteğiyle Iğdır Ticaret İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Kooperatiflerimiz Kurumsallaşıyor ve Dijital Çağa Ayak Uyduruyor” projesinin sözleşmesi Ticaret İl Müdürü Ender Önal ile Doğaner tarafından imzalandı. Proje kapsamında Iğdır’daki 5 kooperatif için kurumsal kimlik ve web sitesi tasarımı yapılacak. Kurum ve kuruluşları temsil eden görsel materyallerin ve internet sitelerinin büyük önem kazandığı bu dönemde kurumsal kimlik çalışmalarının kooperatiflerin tanıtımına katkı sağlaması amaçlanıyor. Bulundukları sektör içerisinde fark yaratan ve öne çıkan kimlik çalışmaları kooperatiflerin kolay hatırlanabilir ve akılda kalıcı olmasını sağlayacak. Kurumsal kimlik çalışmalarının yanı sıra web sitesi tasarımları yapılacak olan kooperatifler faaliyetlerini daha aktif bir şekilde gerçekleştirebilecek ve dijitalleşen dünyada daha geniş kitlelere ulaşabilme olanağı elde edecekler. Özellikle yöreye özgü ürünlerin üretim ve satışının gerçekleştirildiği kooperatiflerde, görünürlüğün artması ile birlikte satış oranlarının artması ve bu sayede kooperatif üyelerinin ekonomik olarak da gelir elde etmesi hedefleniyor.

Kars’ta Otizme Yönelik Farkındalık Arttırılacak

SERKA desteğiyle Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan “Otizm Alanında Eğitmen Eğitimi ve Otizmli Bireylerin Ailelerine Yönelik Bilgilendirme” projesi de Kars’ta uygulanacak. SERKA Genel Sekreter Vekili Nesim Karakurt ile Merkez Müdürü Ali Kasım Bulut tarafından imzalanan proje ile, Kars’taki otizmli bireylerin ailelerine ve bakım sağlayıcılarına yönelik sürdürülebilir ve nitelikli bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri verilerek otizm spektrum bozukluğu ile ilgili kapasitelerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Proje, erken tanı mekanizmalarının yetersizliği, özel eğitim ve kapsayıcı eğitim olanaklarına erişimin sınırlı olması nedeniyle otizmli bireylerin toplumsal hayata aktif katılım gerektiren süreçleri sağlıklı bir şekilde atlatmalarını hedefliyor. Genel Sekreter Vekili Karakurt, projeyle ilgili şunları söyledi: “Otizm tanısı sonrası toplumsal içermenin başladığı ilk yerin aile, ebeveyn veya otizmli bireyin birlikte yaşadığı bakım sağlayıcıları olduğu kabul edildiğinde özellikle otizmli bireylerin bağımsız ve üretken hayata atılımları konusunda bu grupların otizm spektrum bozukluğu hakkındaki bilgi ve beraber yaşama kapasitelerinin önemi artmaktadır. Desteklenen faaliyet ile yalnızca otizmli bireyi olan ebeveynlerin ve bakım sağlayıcılarının değil Kars ilinde otizm konusunda farkındalığın artırılması hedeflenmektedir.”

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız