- A + A
Haber Galerisi
Türkiye’nin ilk kar rallisi Sarıkamış’ta yapıldı
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteği, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile Kars Eksi 36 Derneği işbirliğiyle organize edilen Türkiye’nin ilk kış rallisi Sarıkamış’ta yapıldı.
15.03.2019 17:08:28

Sarıkamış’ta 9-10 Mart günlerinde yapılan Türkiye’nin ilk kar ve buz zeminli rallisi olan Sarıkamış Kar Rallisi’, Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı, Sarıkamış Kaymakamlığı, Belediye, TOSFED, Eksi 36 Spor Kulübü, Ekinata Grand Toprak Otel ve Fiat’ın katkılarıyla gerçekleştirildi. İki gün boyunca beş ayrı etapta yapılan yarış,  GP Garage My Team adına Hakkı Ağaoğlu-Erkan Güleren ekibinin birinciliği ile sona erdi. İki ekip yaşadıkları problemler nedeniyle yarışı tamamlayamazken, yarışa katılan diğer ekipler kıyasıya mücadele etti. Mitsubishi Lancer Evoix ile yarışan Uğur Soylu-Kerim Tar genel klasman ikincisi ve sınıf üçüncüsü, 2018 Türkiye Pist Süper Grup Şampiyonu Ersin Yücesan da Doğukan Topkaya ile yarıştığı Sarıkamış’tan genel klasman üçüncüsü ve sınıf üçüncüsü olarak ayrıldı. Buğra Can Kılıç, Ali Emre Yılmaz co-pilotluğunda iki çeker ve gençler klasmanlarını birinci olarak tamamlarken, Onat Telkenar-Efe Eryalaz da iki çeker ve gençler ikinciliğinin sahibi oldu. Ralliyi Alptekin Işıkalp-Hakan Uçucu iki çeker üçüncüsü olarak tamamlarken Demir Berberoğlu-Okan Karaçam da sınıf 4 ikinciliğini elde etti. Yarış sonunda Sarıkamış Kayak Merkezi’nde yer alan varış podyumunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara ödülleri protokol tarafından verildi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız