- A + A
Haber Galerisi
7.Kısa Film ve Belgesel Yarışması sonuçları açıklandı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 7.Kısa Film ve Belgesel Yarışması’nda birincilik ödülünü Yönetmen Mehtap Şamiloğlu’nun belgesel filmi “Sede” kazandı.
28.11.2022 15:19:32

Serhat Kalkınma Ajansı tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Kısa Film ve Belgesel Yarışması sonuçları açıklandı. Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde çekilmesi şart koşulan yarışmaya Belgesel Dalı’nda 10 eserle başvuru yapıldı. Yarışma jürisi, ön elemeyi geçen 10 belgesel filmi değerlendirdi. İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Doç.Dr.Aybike Serttaş’ın başkanlığındaki jüri, Yönetmen Barış Duran ile Fotoğraf Sanatçısı Murat Kaya’dan oluştu. Yönetmen Mehtap Şamiloğlu’nun filmi “Sede” Belgesel Dalı’nda birinciliğe layık görüldü. Jüri, “Sede” belgeselini, “Tek başına yaşayan ve güçlü bir karakter olan Sede’nin, yaşam mücadelesini gerçekçi bir anlatıyla betimlediği ve toplumsal yaşamda göz ardı edilen kadın emeğinin başarılı bir kurgu ve sinematografik bir dille ifade edildiği” gerekçesiyle ödüle layık gördü.

Yarışmada Yönetmen İsmail Kaplan’ın “Çoban Bayramı-Koç Katımı” belgeseli ise ikincilik ödülü kazandı. “Bölgeye ait bir geleneği, bütün renkleri ve coşkusuyla anlatan ve güçlü mesajlar veren” belgesel Kars’taki koç katımı geleneğini ele alıyor. Belgesel Dalı’ndaki üçüncülük ödülü ise, Yönetmen Cüneyt Çelik’in “Beyaz Altın Kaz” belgeseline gitti. Çelik belgeselinde “Kaz yetiştiriciliğinde kadın emeğini yansıtarak kırsal yaşamdaki imece geleneğini etkileyici bir dille” anlatmaktadır.

7.Kısa Film ve Belgesel Yarışması’nda Jüri Özel Ödülünü, İsmail Kaplan’ın yönettiği “Bir Oyuncak da Sen Ver” belgeseli, SERKA Özel Ödülünü ise Onurhan Çallar’ın yönettiği “Serhat Şehri Kars” belgeseli kazandı. Kısa Film Dalı’nda ise yeterli başvuru yapılmadığı için yarışmanın bu dalı iptal edildi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız