- A + A
Haber Galerisi
Ağrı'da 5’nci Geven Balı Festivali düzenlendi
Ağrı Valiliği'nin öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ağrı Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı ve Ağrı Arı Yetiştiricileri Birliğinin katkılarıyla düzenlenen “Geleneksel 5’nci Ağrı Geven Balı Festivali" sona erdi.
03.10.2022 09:07:39

Ağrı'nın yüksek yaylalarında yetişen endemik geven bitkisi ve diğer çeşitli endemik bitkilerden elde edilen Ağrı Geven Balının ve arı ürünlerinin yerel ve ulusal düzeyde tanıtımını sağlamak, üreticilere ürünlerini tanıtma ve pazarlama fırsatı sunmak, bal ve diğer arı ürünlerinin sağlığa faydaları konusunda vatandaşları bilinçlendirmek ve Ağrı ilinin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 5'ncisi düzenlenen Geleneksel Ağrı Geven Balı Festivali'nin Açılış Programı, Ağrı Millet Bahçesi'nde gerçekleştirildi.

Festivalin açılış programına Vali Osman Varol'un yanı sıra AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Belediye Başkan Vekili Nesim Zengin, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, Serhat Kalkınma Ajansı Ağrı YDO Koordinatörü Gökhan Özince, Ağrı Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Kılıç, kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, arı yetiştiricileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasında Ağrı Valisi Dr. Osman Varol; “Tüm gayemiz Ağrılı hemşerilerimizin olanaklarını yükseltmek ve onlara daha refah bir yaşam sunmaktır. Bu işin ekonomik tarafında özellikle ilimizin sosyoekonomik sıkıntılarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu ortadan kaldırmak için de çok büyük çalışmalar yapılıyor. “ şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Vali Varol, arıcılarımızın arıcılığın desteklenmeye başlandığı andan itibaren devletin verdiği desteğin üzerine 10, 20 mislini koyarak, sahip çıkarak, gece gündüz demeden koşturarak, çalışarak bu memlekette yeni bir kazanç kapısı oluşturduklarını ifade etti. Vali Varol konuşmasının devamında; “bir avuç üreticiden, ekonomimize ciddi katkı veren önemli bir sektöre dönüştürdük.” şeklinde ifade ettiği arıcılık sektörünün ilimiz için büyük bir istihdam sağladığını belirtti.

Arı kostümlü çocukların gösterileri, halk oyunları gösterileri ve hediye bal çekilişi ile devam eden programda Vali Varol tarafından, arıcılık sektöründe ilklere imza atmış ve başarılı çalışmalar yürütmüş arıcılarımızı temsilen Ağrı Arıcılar Birliği Başkanı Erol Kılıç'a plaket ve Ağrı Geven Balı Coğrafi İşaret Tescil Belgesi takdim edildi.

Açılış programı, Vali Varol’un protokol üyeleri ile birlikte üreticilerin stantlarını gezmeleriyle sona erdi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız