- A + A
Haber Galerisi
“Ağrı Dağı’na Yolculuk” belgeseli Habitat TV’de
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından, Ağrı Dağı ile ilgili bugüne kadar yapılmış en kapsamlı belgesel olan “Efsanelerin Zirvesi Ağrı Dağı’na Yolculuk” belgeseli, Habitat TV’de yayınlanmaya başlandı.
09.03.2022 08:54:42

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde yaptığı çalışmalarla bölge illerinin tanıtımına ve kalkınmasına destek olan Serhat Kalkınma Ajansı, bir ilke daha imza attı. Ajans, Türkiye’nin en yüksek dağı olan 5 bin 137 metre rakımlı Ağrı Dağı’nın kapsamlı bir belgeselini yaptı. Ağrı Dağı’na ilk kez 1829 yılında çıkan Eston bilim adamı, doğa bilimci ve gezgin Friedrich Parrot, tırmanışla ilgili Ağrı Dağı’na Yolculuk (Reise zum Ararat-Journey To Ararat) kitabını yazdı. 1934 yılında Almanca basılan kitabı ilk kez Türkçeye çeviren SERKA, belgesel çekimleri için Ağrı Dağı’na iki kez tırmanış gerçekleştirdi. Yönetmen Barış Duran yönetiminde iki yıl süren yoğun çalışmalardan sonra Parrot’ın kitabı referans alınarak çalışmalar belgesel haline getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Ağrı Dağı’na yapılan tırmanışın görüntüleri de ilk kez bu belgeselle yayınlanıyor.  “Efsanelerin Zirvesi Ağrı Dağı’na Yolculuk” adlı belgeselde, ünlü fotoğrafçı Aral Güler, fotoğrafçı ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral, “Kar Leoparı” lakabıyla bilinen dağcı Nasuh Mahruki, Türkiye Dağcılık Federasyonu eski Başkanı Alaattin Karaca, Kameraman Ertan Ezen, dağcı Zakir Akın ile SERKA Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mukadder Yardımcıel’in röportajlarına yer veriliyor.

Yayın Programı:

BELGESEL İLK KEZ HABİTAT TV’DE

“Efsanelerin Zirvesi Ağrı Dağı’na Yolculuk” belgeseli Türkiye’nin en çok izlenen belgesel kanallarından biri olan Habitat TV’de yayınlanmaya başladı. Ağrı Dağı üzerine hazırlanmış bu kapsamlı belgesel, 1829 yılında Ağrı Dağı zirvesine tırmanış gerçekleştiren doğa bilimci ve gezgin Prof. Parrot’ın yolculuğunun izini sürüyor. Belgesel Mart ve Nisan ayların boyunca Habitat Tv’de izlenebilecek. 40 dakikalık belgesel Türkiye’de ve dünyada Ağrı Dağı üzerine yapılmış en kapsamlı belgesellerden biri. “Efsanelerin Zirvesi Ağrı Dağı’na Yolculuk” belgeseli, kutsal ve aynı zamanda mitolojik bir dağ olan Ağrı’ya gizemli bir yolculuğun hikâyesidir.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız