- A + A
Haber Galerisi
Ağrılı ve Karslı Çıraklar Iğdır OSB’yi İnceledi!
Serhat Kalkınma Ajansı, “Genç İstihdamı” programı kapsamında Ağrı ve Kars Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde okuyan 57 öğrenciyi, Iğdır organize sanayi bölgesinde çalışan ustalarla buluşturdu.
13.12.2022 11:07:52

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yılı için “Genç İstihdamı”  olarak belirlenen tema kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor. Ajans, genç istihdamının artırılması amacıyla 2022 yılı Çalışma Programı’nda yer alan Mesleki ve Teknik Eğitim Usta-Çırak Buluşmaları programı kapsamında, lise öğrencileri ve organize sanayi bölgesinde çalışan ustaları buluşturdu. Ağrı ve Kars’ta eğitim veren Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Liselerinde okuyan toplam 57 öğrenci, Iğdır Organize Sanayi Bölgesinde eğitim alanlarına uygun firmalara teknik inceleme ziyareti gerçekleştirerek bu firmalarda çalışan şirket yetkilileri ve ustalarla buluştu. Ustalar, üretim süreçleri ve ekipmanlar hakkında çıraklara bilgi verdi. Böylece öğrenciler, meslek liselerinde öğrendikleri teorik bilgileri, uygulamada görme olanağı buldu.

Öğrencilere, okullarda görev yapan öğretmenleri ile SERKA Iğdır Yatırım Destek Ofisi uzmanları eşlik etti.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız