Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nden Prof. Dr. Banu Yücel’in anlatımıyla Kafkas Arı Konağı’nda gerçekleştirilen eğitim programında, arıcılık faaliyetlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı.
Eğitim kapsamında; arı yetiştiriciliği, üretim teknikleri ve kovan veriminin artırılmasına yönelik konular ele alındı. Ayrıca Coğrafi İşaret Tescilli Ardahan Çiçek Balı’nın yanı sıra, polen, arı zehri, arı ekmeği (perga), propolis ve arı sütü gibi farklı apiterapi arı ürünlerinin üretim teknikleri üzerinde duruldu.
Bölgedeki arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve ürün çeşitliliğinin artırılmasına katkı sağlamayı amaçlayan eğitim programına, il genelinden çok sayıda arı yetiştiricisi katılım gösterdi.