- A + A
Haber Galerisi
Ardahan’da istihdam, tekstil yatırımlarıyla artacak
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA), Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı (REKAP) kapsamında Ardahan’da destek verdiği tekstil projesiyle kentteki istihdamın artırılması hedefleniyor.
17.12.2021 14:53:42

Ajans’ın haziran ayında ilan ettiği Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı’na (REKAP) Ardahan’dan başvuran ve başarılı bulunan tekstil projesinin sözleşmesi SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile firma temsilcisi tarafından imzalandı. Ajans tarafından desteklenen projeyle firma, kentte sürdürdüğü tekstil üretimini ve özellikle kadın ve genç istihdamını arttırmayı hedefliyor. 90 kişilik istihdam Ajans desteğiyle kısa vadede 150, uzun vadede ise 300 kişiye çıkarılacak. Firma makine kullanımı, kesim, dikim, paketleme ve ütüleme birimleri için mesleki eğitim kursları verecek ve mevcut olan üretim bandını da 3’ten 5’e çıkaracak.

Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Ardahan’daki tekstil yatırımları artarken, kentte istihdam olanaklarının artmasıyla gençlerin metropollere göç etmesinin engellenmesi  amaçlanıyor. Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı, bölge ekonomisi için önemli görülen sektörlerde verimliliğin, yenilikçi uygulamaların, kapasitenin, katma değerin ve rekabetin ulusal ve uluslararası ölçekte arttırılması amacıyla açılmıştı. Program kapsamında başta tekstil ve süt ürünleri olmak üzere birçok alt sektöre destek veriliyor. Programın, başta imalat sanayiinde üretim kapasitesinin ve istihdamın artırılması olmak üzere, verimliliğin sağlanmasına, modern üretim teknikleri kullanımının yaygınlaştırılmasına, markalaşmaya ve ürün çeşitlendirmeye katkı sunması hedefleniyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız