- A + A
Haber Galerisi
Ardahan’da kaz çalıştayı yapıldı
Serhat Kalkınma Ajansı ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Ardahan Kazının tanınırlığı ve katma değerinin artırılması amacıyla kaz çalıştayı düzenlendi.
13.06.2022 17:36:00

Ardahan’daki Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ardahan Kaz Çalıştayı’na SERKA Yönetim Kurulu Üyesi Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Nurullah Karaca, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, ilçe belediye başkanı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile kaz üreticileri katıldı. Kaz yetiştiriciliği açısından Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olan Ardahan, 2022 yılının ocak ayında Ardahan Kazı için Coğrafi İşaret almıştı. Kentte tarım ve hayvancılığın yanı sıra kaz yetiştiriciliği de önemli bir yer kaplamaktadır. Coğrafi işaretli Ardahan Kazı’nın tanınırlığını ve katma değerini artırmak amacıyla düzenlenen çalıştayda, protokol konuşmalarının ardından akademisyenler tarafından sunumlar yapıldı. Çalıştayda, Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Boz, Ardahan Üniversitesi Posof Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kemal Yazıcı, Ardahan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Pınar Kızılkaya, Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek kaz yetiştiriciliği, kazın ekonomik değeri ve kaz yetiştiriciliğinin geleceğiyle ilgili akademik sunumlar yaptı. Çalıştayda daha sonra, Posof ilçesinde kaz üreticiliği yapan Osman Değirmenci ve Ardahanlı Şef, Beste Değirmenci Sezer katılımcılara sunum yaparak tecrübelerini paylaştı.   Ardahanlı Şef Beste Değirmenci Sezer, 18.İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali’nde Şefler Düzeyi Modern Türk Mutfağı kategorisinde “Pırasa Yatağında Çıtır Kaşarlı Kaz Ciğeri” yemeği ile altın madalya, Şefler Düzeyi restoran tatlı tabağı kategorisinde Pelverde Rüyası isimli tatlı ile ödül ve 7.Fethiye Şef Mavi Ulusal Yemek Yarışması’nda kaz eti yemeği ile altın madalya kazanmıştı.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız