- A + A
Haber Galerisi
Ardahanlı Meslek Lisesi Öğrencileri Gaziantep’teki Sanayi Ortamını İnceledi.
Ardahan Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri ve Motorlu Araçlar Teknolojisi öğrencileri ile Hanak Şehit Caner Çelik Çok Programlı Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencileri Serhat Kalkınma Ajansı(SERKA)’nın mesleki eğitime yönelik faaliyeti kapsamında Gaziantep’te bulunan sanayi ortamını inceledi.
25.11.2023 15:55:18

Serhat Kalkınma Ajansı, Ardahan ilinde farklı dönemlerde uyguladığı projelerle meslek liselerinin atölye altyapısının iyileştirilmesine ve modernize edilmesine destek vermiştir. Bunun yanında meslek okullarındaki öğrencilere vizyon kazandırılması, nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla 2023 yılı Ajans Çalışma Programında yer alan “Mesleki ve Teknik Eğitim Liderler Programı” faaliyeti kapsamında 21-24 Kasım tarihlerinde ilgili okullardan toplam 27 öğrenci Gaziantep’te teknik inceleme faaliyetinde bulundu.

SERKA’nın meslek liselerine yönelik faaliyeti kapsamında teknik inceleme ziyareti gerçekleştiren öğrenciler; Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Kuba Motor, Gaziantep Model Fabrika, Gaziantep Üniversitesi Teknopark, Mercedes Yetkili Servisi, meslek lisesi seviyesinde yüksek üretim gerçekleştiren OSB Koleji ve Mennan Usta Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemede bulundu. Bu firma ve kurumlardaki yetkili, çalışan ve ustalardan bilgi alan öğrenciler, meslek lisesinde öğrendikleri teorik bilgileri, sahada işletme ortamında görme fırsatı buldu.

Öğrencilere, okullarda görev yapan öğretmenleri, ilgili kurum ve firmaların yetkilileri ile SERKA Ardahan Yatırım Destek Ofisi uzmanları eşlik etti.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız