- A + A
Haber Galerisi
Bakan Varank Iğdır’da SERKA Destekli Projelerin Açılışını Yaptı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Serhat kalkınma Ajansının Iğdır ilinde desteklemiş olduğu üç proje ile birlikte Iğdır Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete başlayan yeni 3 fabrikanın açılışını yaptı
13.11.2022 13:01:09

“130 milyon lira yatırım tutarına sahip tuz işleme ve ambalajlama tesisini, 93 milyon lira yatırım tutarına sahip tekstil fabrikasını ve 15 milyon lira yatırım tutarına sahip mobilya fabrikasını açıyoruz. Bu fabrikalar, Iğdırlı kardeşlerimize ekmek kapısı olacak.” dedi.

 

Iğdır'a yapılan yatırımlara değinen Varank, "Bu fabrikaların yanı sıra, Kalkınma Ajansımızın desteğiyle tamamladığımız yaklaşık 22 milyon lira bütçeye sahip üç farklı projeyi de şehrimize kazandırmış oluyoruz. Toplamda 261 milyon liralık yatırım Iğdır'ımıza hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

 

Varank, "…Kalkınma Ajansımızın desteğiyle tamamladığımız yaklaşık 22 milyon lira bütçeye sahip üç farklı projeyi de şehrimize kazandırmış oluyoruz. Iğdır OSB Doğal Gazla Rekabet Gücünü Artırıyor Projesi ile sanayicimizin enerji giderlerini azaltarak daha düşük maliyetlerle üretim yapmalarına imkân tanımış olacağız. Tuzluca Doğa Parkı Projesi ile Tuz Mağaralarını sağlık turizmine kazandırarak şehrimizin ekonomisine yenilik getiriyoruz. Seralarda Üretim Kınalı Ellerle Buluşuyor Projesi ile de şehrimizdeki sera tarımını büyüterek tarımsal katma değerinin artırılmasına önemli bir katkı sağlayacak. Toplamda 261 milyon liralık yatırım Iğdır'ımıza hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

 

Son 20 yılda Iğdır için 900 milyon liralık yatırım tutarına sahip 156 teşvik belgesi düzenlendiğini, bununla 5 bin 250 kişilik istihdamın önünü açtıklarını, KOSGEB aracılığıyla şehre 1600 işletmeye 90 milyon lira destek sağladıklarını ifade etti.

 

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız