- A + A
Haber Galerisi
Balık Gölü’nde yaz festivali coşkusu
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde düzenlenen “3. Balık Gölü Yaz Festivali’ coşkuyla kutlandı.
18.07.2022 17:29:08

Türkiye’nin en yüksek göllerinden biri olan Ağrı’nın Doğubayazıt ve Taşlıçay ile Iğdır’ın Tuzluca ilçeleri arasındaki 2 bin 241 rakımlı Balık Gölü’nde festival coşkusu yaşandı. Serhat Kalkınma Ajansı’nın deştiğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Balık Gölü Yaz Festivali, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ağrı Valiliği, Taşlıçay Kaymakamlığı ile Taşlıçay Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Festivale Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar katıldı. Festivale katılmak isteyen vatandaşlar, Taşlıçay Belediyesinin tahsis ettiği servis araçlarıyla Taşlıçay ilçe merkezinden Balık Gölü’ndeki festival alanına getirildi. İlçedeki esnaflar, Ağrı ve Iğdır’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri yöresel ürünlerin satışını yapmak için ürünlerini araçlarıyla festival alanına taşıyarak Taşlıçay Belediyesi tarafından hazırlanan çadırlarda tezgâh açtı. Festivalde konuşan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Balık Gölü’nün güzelliğini herkesin görmesi gerektiğini söyledi. Protokol konuşmalarının ardından festival etkinliklerine geçildi. Balık Gölü üzerinde tekne turu ve jet-ski gibi etkinlikler düzenlenirken, Antalya’dan gelen flyboard ekibinin gölde yaptığı gösteri vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. 3.Balık Gölü Yaz Festivali ilk gün TRT Kurdî ekranlarında yayımlanan dengbej programında canlı olarak yayınlandı. Rafet El Roman ve yerel sanatçıların sahne aldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu. Festivale katılan binlerce kişi sanatçıların seslendirdiği türküler eşliğinde halay çekip eğlendi. İki gün süren festivalde, Taşlıçay Belediyesi tarafından vatandaşlara ızgara balık ve yöresel yemek olan halise ikram edildi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız