- A + A
Haber Galerisi
Çiftçilere Destek: Kars'ın Digor İlçesinde Yem Tesisi Projesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ajansımız eliyle yürütülen 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen “Digor İlçesi Arpa ve Mısır Ezme Yem Tesisi” Projesi hizmete alındı.
19.10.2023 17:55:01

Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) yürüttüğü, 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan ve Digor Ziraat Odası Başkanlığı’nın yararlanıcısı olduğu “Digor İlçesi Arpa ve Mısır Ezme Yem Tesisi” isimli projede yer alan arpa ve mısır ezme yem tesisinin kurulumu tamamlanmış ve deneme üretimine geçilmiştir.

Projede Kars ili ve ilçelerinde mısır ve arpa yetiştiriciliği yapan çiftçilere ait ürünlerin tesiste ezme yem yapılarak besin değerlerinin artırılması amaçlanmaktadır. Bölge’de yüksek verime sahip arpa ve mısır tarımının artırılması da proje hedeflerindendir.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız