- A + A
Haber Galerisi
Çıldır Gölü, Ankaralı gazetecilere ev sahipliği yaptı
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) davetiyle Ankara’dan Kars’a gelen Medyatrek üyesi 22 gazeteci, yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü üzerinde kamp kurarak geceyi çadırlarda geçirdi.
05.03.2022 09:20:26

Kars ve Ardahan sınırları arasında bulunan ve Türkiye’nin kış turizmi destinasyonlarından biri haline gelen Çıldır Gölü, bu kez gazetecilere ev sahipliği yaptı. Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yapılan organizasyon kapsamında Medyatrek üyesi Ankaralı 22 gazeteci havayoluyla Kars’a geldi. Daha sonra Arpaçay ilçesine bağlı Gülyüzü Köyü’ne giden gazeteciler yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü üzerinde yürüyüşe geçtiler. Gülyüzü Köyü’nden, Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı Akçakale Köyü’ne yürüyen gazeteciler, yürüyüş boyunca fotoğraf ve video çekti. Yaklaşık 5 saat süren yürüyüş akşam saatlerinde Akçakale Köyü’nde son buldu. Gazeteciler, yüzeyi buzla kaplı göl üzerinde kamp kurarak eksi 25 dereceyi bulan dondurucu soğuğa rağmen geceyi çadırlarda geçirdi. Sabahın ilk ışıklarıyla uyanan gazeteciler, daha sonra Akçakale Köyü’ndeki balıkçıların Eskimo usulü balık avı etkinliğine katıldı. Köyden ayrılan Medyatrek üyesi gazeteciler, daha sonra sosyal sorumluluk projesi kapsamında dört köydeki okul öğrencilerine bot ve kaban dağıttı. Kars’ın Susuz ilçesine bağlı Yolboyu, Çamçavuş, İncilipınar ile Büyük Çatak köylerinde ana okul ile ilkokulda okuyan 200 öğrenciye bot ve kaban hediye etti.   

Çıldır Gölü Medya Kampı etkinliğine katılan Medyatrek yöneticisi Bayram Şahin, Serhat Kalkınma Ajansı tarafından geleneksel hale getirilen buz kampının gazetecilerin ilgisini çektiğini söyledi. Buzlu göz üzerindeki yürüyüş ve kampın, gelecek yıllarda geniş kitleler tarafından sportif amaçlı yapılacağını belirten Şahin, “Bu etkinlik Türkiye çapında çok sıra dışı bir faaliyettir. Her yıl en az 25 gazeteci bu etkinliğe katılmaktadır. SERKA’nın bu faaliyeti bölgenin tanıtılmasına eşsiz bir fırsat sunmaktadır” dedi. SERKA Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mukadder Yardımcıel’in eşlik ettiği Çıldır Gölü Medya Kampı etkinliğini tamamlayan gazeteciler, ikinci gün havayoluyla Ankara’ya döndü.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız