- A + A
Haber Galerisi
“Eğitim Meslek Kazandıracak”
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında desteklenen “Eğitim Meslek Kazandıracak” projesinin tanıtımı yapıldı.
25.03.2022 14:34:56

Serhat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ardahan Valisi Hüseyin Öner başkanlığında Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında gerçekleştirilen Mesleki Eğitim toplantısına, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, SERKA Ardahan Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ahmet Mücahit Köksoy ile kurum temsilcileri katıldı. Vali Öner toplantıda yaptığı konuşmada, mesleki eğitimin önemine vurgu yaptı. Toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Serhat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Eğitim Meslek Kazandıracak” projesinin tanıtımı da yapıldı. Bu proje, Ardahan’da meslek lisesinde okuyan gençlerin aldıkları eğitimin niteliğini artırarak onlara meslek kazandırmayı hedefliyor. Yerel iş piyasası ile mesleki eğitimin bağlantısını güçlendirmek yoluyla istihdam edilebilirliğin arttırılması ve gençlerin ekonomik ve sosyal hayata katılarak ülke ekonomisinin üretken bir parçası haline gelmeleri amaçlanıyor. Yürütülen proje kapsamında Ardahan merkezde üç ve Göle ilçesinde de iki atölyenin metal, mobilya ve moda tasarım teknolojisi altyapısı güçlendirilecek. Atölyelerde eğitim almış 20 kişinin istihdam edilmesi sağlanacak.  

Proje, modern uygulama atölyeleri ve eğitimler sayesinde meslek liselerinde okuyan öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artıracak. Atölyeler, özel sektöre de hizmet ederek özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin sağlanmasının yanında, bu atölyelerde kendi üretimleri için kullanabilecek. Ayrıca, bu atölyelerde özel sektör işletmelerin yönetici ve çalışanlarına yönelik mesleki gelişim eğitimleri verilerek onlarında hizmet ve iş yapma kalitesi artırılacak. Proje ile Ardahan'da mesleki eğitime yönelik olumsuz algının değiştirilmesi ve mesleki eğitim alan öğrencilere, iş piyasasının beklentisini karşılayacak yeterlilikler kazandırarak istihdam edilmelerini hedefliyor.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız