- A + A
Haber Galerisi
Iğdır'da Kadınlar için Sosyal Dönüşüm: EMEK Projesi Faaliyete Geçiyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, Kalkınma Ajansları aracılığıyla yürütülen 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında "Emeği Makinelerle Eşitleyen Kadınlar (EMEK) Projesi" destek almaya hak kazandi.
02.08.2023 14:33:47

 

Proje, Iğdır İl Özel İdaresi'nin başvurusuyla hayata geçirilecek. 2023 yılında hayata geçirilecek projenin sözleşmesi SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca, Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ve Sınırlı Sorumlu Iğdır Girişimci Kadınlar Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sevda Çakmak'ın katılımıyla imzalandı.

EMEK Projesi, yöresel ürünlerin işlenmesi için kadınlara yönelik bir ortak kullanım tesisi kurmayı hedefliyor. Iğdır ilinde yetişen kuşburnu, kayısı, patlıcan ve domates gibi sebze ve meyvelerden reçel, meyve kurusu, marmelat ve salça üretimi ve satışı gerçekleştirilecek. Tesisin kurulmasıyla kısa vadede 5 kişi, orta vadede ise geçici veya sürekli olarak ilave 10 kişi istihdam edilmesi planlanıyor.

SERKA'nın desteğiyle proje, kadınların emeğini makinelerle buluşturarak sosyal ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamayı hedefliyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız