- A + A
Haber Galerisi
Iğdır'da Yapay Zeka ve Girişimcilik Etkinliği Gerçekleşti
T.C. Serhat Kalkınma Ajansı Iğdır Yatırım Destek Ofisi ve Iğdır Üniversitesi iş birliğiyle, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen "Genç İstihdamı" teması kapsamında 28 Aralık 2023 tarihinde Iğdır İli Yapay Zeka ve Girişimcilik Etkinliği düzenlendi.
30.12.2023 17:43:11

Etkinlikte, yapay zekanın temelleri ve günümüzdeki kullanım alanları, konuya ilişkin iş fırsatları ve girişimcilik, yapay zekanın siber güvenlik alanındaki uygulamaları hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirildi. Iğdır Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte, ileriye dönük iş fırsatları ve sektörün mevcut durumu, yapay zekadaki yeni trendler hakkında bilgi verildi.

Etkinlik kapsamında ayrıca, Iğdır Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün de katkılarıyla Iğdır İli Dene-Yap Atölyeleri'nde eğitim gören öğrencilere yönelik yapay zeka kavramlarının anlatıldığı, çocuklara ve gençlere yönelik dijital ayak izi ve veri güvenliği konularında bilgilendirme yapılan ikinci bir oturum gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Fırat Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Karabat, Fırat Üniversitesi Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ulaş ve Milli Savunma Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Siber Güvenlik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aytuğ Boyacı katıldı.

SERKA Iğdır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ramazan Mutlu Doğaner Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız