- A + A
Haber Galerisi
Kadın fotoğrafçıların gözüyle Ağrı
Ağrı Valiliği ile Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) işbirliği ile düzenlenen “Kadın Gözüyle Ağrı” adlı projede kapsamında Türkiye’nin önemli kadın fotoğraf sanatçıları kenti fotoğrafladı.
28.07.2022 19:08:45

Fotoğraf sanatçıları Bennu Gerede, Lara Sayılgan, Ayten Hatice Yılmaz, Nihal Gündüz, Emine Şengöz, Aynur Aytin ve Gülşen Günay Ağrı Valiliği ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın davetiyle kente geldi. Kadın fotoğrafçılar, Ağrı’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sosyal yaşamın fotoğrafını çekti. Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi ve Müzesi, Balık Gölü, ve Diyadin Kaplıcaları başta olmak üzere kentin bir çok tarihi ve turistik mekanını gezen fotoğrafçılar, geçtikleri güzergahlardaki sosyal yaşam için de deklanşöre bastı. Proje kapsamında kentin gastronomi kültürü de fotoğraf karelerine yansıdı. Tutak Ketesi, Ağrı Döneri, Ağrı Balı, Keledoş ve Abdigör Köfte gibi Ağrı sofralarının vazgeçilmez damak tatlarının fotoğrafları çekildi. Projenin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede “Ağrı’ya daha önce hiç gelmemiştim. Proje ile ilgili davet edildiğimde bir kadın olarak heyecanlandım. Ağrı’ya ve Ağrı’nın lezzetli sofrasına bayıldım. Ağrı gerek dağıyla gerekse İshak Paşa Sarayı ile görülmesi, gezilmesi gereken önemli bir yer. Her tarafı buram buram tarih ve doğallık kokuyor. Herkesi Ağrı’ya bu güzellikleri görmeye davet ediyorum.” dedi.

SERKA desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında kadın fotoğrafçıların çektikleri fotoğraflar, Ağustos ayında Ağrı’da sergilenecek.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız