- A + A
Haber Galerisi
KARS’IN TANITIMI BERLİN’E TAŞINDI
5-7 Mart 2024 tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve tüm dünyadan 100.000 ziyaretçiyi ağırlayan International Tourism Bourse (ITB) Berlin Fuarı’nda Kars’ın tanıtımı yapıldı.
09.03.2024 19:02:17

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı (CISOP) kapsamında Kars Valiliği himayelerinde Serhat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi” faaliyetleri kapsamında, 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında dünyanın en büyük seyahat ve ticaret fuarı olan ITB Berlin Fuarı’nda Kars kenti dünyaya tanıtıldı.

Son bir yıl içerisinde EMITT ve TTI İzmir Fuarlarının yanı sıra Almanya, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde de tanıtılan Kars kentinin son tanıtım durağı 2024 ITB Berlin Fuarı oldu. Her yıl Mart ayında düzenlenen, dünyanın en büyük seyahat ve ticaret fuarı olan ITB Berlin Fuarı’nda Kars’ın uluslararası turizm pazarında bilinirliğinin artırılmasının yanı sıra şehre daha fazla yabancı turistin çekilmesi amacıyla tanıtım çalışmaları yürütüldü. Bu sene 100.000 ziyaretçinin katıldığı, 170 ülkeden 5.500 fuar katılımcısının yer aldığı ITB Berlin’de Almanca ve İngilizce dokümanlarla tanıtılan Kars standı yoğun ilgi gördü. SERKA ile Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, sektörden paydaşlarla bir araya gelerek fuar süresince ikili görüşmeler gerçekleştirdi.  

29 Şubat - 2 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen ve yoğun ilgi gören Uluslararası Kars Konferansı ve Tanıtım Etkinlikleri’nin yankıları yerel ve uluslararası basında hala sürerken ITB Berlin Fuarı’nda  yürütülen çalışmalar Kars’ın tanıtımına destek oldu.

Tarihi, zengin kültürü, büyüleyici doğası ve yerel lezzetleriyle Türkiye’nin en önemli turistik kentlerinden biri olan Kars kentine gelen turist sayısının yapılan tanıtım ve markalaşma çalışmaları ile kapasite geliştirme faaliyetleri sayesinde ivme kazanması hedefleniyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız