- A + A
Haber Galerisi
Kars İspanya’nın Başkenti Madrid’de Dünyaya Tanıtıldı
24-28 Ocak 2024’te İspanya’nın Madrid kentinde düzenlenen FITUR Uluslararası Turizm Ticaret Fuarına ilk defa katılan Kars, turizm potansiyelini geniş kitlelere duyurdu.
01.02.2024 01:53:19

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) ile Türkiye-AB mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı kapsamında Kars Valiliği himayelerinde Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) yürüttüğü “Tarihi Kimliği ile Kars Kenti” Projesi faaliyetleri doğrultusunda FITUR Madrid Turizm Ticaret Fuarına katılım sağlandı.

 

152 ülkeden 9 bin katılımcıyla 24-28 Ocak 2024’te 44’üncüsü düzenlenen ve Kars tanıtım standının ilk defa yer aldığı Madrid Uluslararası Turizm Fuarı’nı; 153 bini turizm profesyoneli olmak üzere 250 bin kişi ziyaret etti.

 

Türkiye Cumhuriyeti Madrid Büyükelçisi Sn. Nüket Küçükel Ezberci, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı, Aybala Yeşim Dalkılıç’ın da aralarında bulunduğu Türk yetkililerin de ziyaret ettiği Kars tanıtım standı yoğun ilgi gördü.

 

Fuarda; seyahat acenteleri, havayolu şirketleri, ulusal ve bölgesel turizm örgütleri ile yapılan ikili görüşmelerin yanı sıra Kars’ı tanıtan broşürler ve tanıtım malzemeleri fuara katılan ziyaretçilere dağıtıldı. Yapılan görüşmelerde, Doğu Ekspresi ile Kars ve çevresini kapsayacak tur programlarının ortaklaşa oluşturularak önümüzdeki yıl uygulanması konusunda tur operatörleri ile ön mutabakat sağlandı.

 

Ayrıca; TGA’nın 25 Ocak 2024 tarihinde Türkiye’nin tanıtımını yaygınlaştırmak amacıyla Madrid Mandarin Oriental’da düzenlemiş olduğu etkinlikte davetli olan yabancı basın ve uluslararası tur operatörlerine UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Ani Örenyeri’nin tanıtım videosunun da gösterimi yapıldı.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız