- A + A
Haber Galerisi
KARS, İSTANBUL 27. EMITT TURİZM VE SEYAHAT FUARI’NDA TANITILDI
Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan, her yıl binlerce sektör profesyoneline ev sahipliği yapan ve bu yıl 27. kez düzenlenen EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Kars standı yoğun ilgi gördü.
09.02.2024 17:02:44

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı (CISOP) kapsamında Kars Valiliği himayelerinde Serhat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi faaliyetleri kapsamında Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile katılım sağlanan 27. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), Kars tanıtım standı yoğun ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yollarının kurumsal sponsorluğu ve Türkiye Otelciler Federasyonu ile Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinin iş ortaklığında 6-9 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen EMITT fuarında Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya başta olmak üzere 300'den kuruluş ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya ve Venezuela'dan katılımcı firmaları yer aldı.

 

Kars standı, EMITT Fuar organizasyonu tarafından ‘Kış Turizmi Dalında En İyi Stant’ ödülüne layık görüldü.

Kars standında; Kars’ın sembollerinden olan Baltık Mimarisi, Doğu Ekspresi, Anadolu’nun ilk Türk Camii Ebu’l Menuçehr Camii, Sarıkamış Harekâtı’nı simgeleyen asker figürleri ve Sarıkamış Kayak Merkezi ile yöresel lezzetler ön plana çıkarıldı.  Fuar’ın ikinci günü itibariyle her gün ana fuaye alanında Kafkas gösterisi ve tanıtım standında ise kayak simülasyonu sayesinde katılımcılar unutulmaz deneyimler yaşadı. Bu faaliyetler neticesinde Kars standı, EMITT Fuar organizasyonu tarafından ‘Kış Turizmi Dalında En İyi Stant’ ödülüne layık görüldü.

 

Hedef 500 bin turist.

 

Son bir yıl içerisinde EMİTT ve TTI İzmir Fuarlarının yanı sıra İtalya, Almanya ve İspanya gibi uluslararası mecralarda da tanıtılan Kars kenti, tarihi dokusuyla yaşayan bir şehre dönüştürmek üzere gerçekleştirilen altyapı düzenlemelerinin de etkisiyle 250 bin civarında olan turist sayısını kısa vadede 500 bine çıkarmayı hedefliyor.

 

Kars’ta bulunan özel sektör işletmelerinin de katıldığı Fuar’da kurulan ikili işbirliklerinin de 2024 yılı turizm sezonu için önemli etkisinin olacağı değerlendiriliyor. Tarihiyle, zengin kültürüyle, büyüleyici doğasıyla, kayak ile trekking gibi spor olanaklarıyla ve yerel lezzetleriyle Türkiye’nin en önemli turistik kentlerinden biri olan Kars kenti sizleri bekliyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız