- A + A
Haber Galerisi
Kars’ta SERKA destekli süt ürünleri yatırımları artıyor
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı (REKAP) kapsamında Kars’ta başarılı bulunan dört projenin hayata geçirilmesi için sözleşme imzaladı.
21.12.2021 11:33:25

Serhat Kalkınma Ajansı’nın haziran ayında kamuoyuna duyurduğu Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı’na (REKAP) Kars’tan en fazla süt ve süt ürünleri işletmeleri başvuruda bulundu. Başarılı bulunan ve mali destek almaya hak kazanan dört projenin sözleşmesi SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile firma yetkilileri tarafından imzalandı. Firmaların eş finansmanıyla birlikte yaklaşık 3,5 milyonluk yatırım gerçekleştirilmiş olacak. Ajansın mali destekleriyle hayata geçirilecek projeler kapsamında işletmelerin peynir üretimi ve çeşitliliği artırılacak ve makine ekipmanları modern teknolojiyle uyumlu hale getirilecek. Projelerle ayrıca istihdamın artırılması da hedefleniyor.  

Ajans’ın bu yılın ikinci döneminde ilan ettiği Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı, bölge ekonomisi için önemli görülen sektörlerde verimliliğin, yenilikçi uygulamaların, kapasitenin, katma değerin ve rekabetin ulusal ve uluslararası ölçekte arttırılması amacıyla açılmıştı. Program kapsamında başta tekstil ve süt ürünleri olmak üzere birçok alt sektöre destek veriliyor. Programın, başta imalat sanayiinde üretim kapasitesinin ve istihdamın artırılması olmak üzere, verimliliğin sağlanmasına, modern üretim teknikleri kullanımının yaygınlaştırılmasına, markalaşmaya ve ürün çeşitlendirmeye katkı sunması hedefleniyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız